reklama

reklama

Polské enduro pod Sněžkou – pozvánka

EMTB.pl enduroPro ty, kteří nechtějí ukončit závodní enduro sezónu již tento víkend v Mostě (Enduro Race Most), je zde pozvánka na poslední závod polské EMTB.pl série, který se tentokrát koná na severních svazích Krkonoš, na polské straně v obci Przesieka, poblíž Sklarzske Poreby. Tedy přes kopec od Špindlu a na dohled od českých hranic a kousek od Sněžky. Termín 18.10.2014

(text: Jakub Šourek | foto: EMTB.pl)
Po červencovém závodě v Mierozsově, který závodníkům předvedl to nejšílenější enduro, a kde na druhém místě zalétl Přemek Tejchman, se měl závod v Krkonoších konat již v srpnu. Z organizačních důvodů byl nakonec přesunut až na třetí říjnový víkend.

Video z Mierozsova / Fotogalerie

EMTB Enduro Mieroszów 19.07.2014 from EMTB.pl on Vimeo.

Vrcholové partie Krkonoš působí ploše a zaobleně, na polskou severní stranu však padají svahy strmě dolů a skrývají plno stezek s nekončícími rockgarden pasážemi, připomínající alpské vysokohorské enduro. Trasa závodu provede jezdce nádherným prostředím syrové přírody, malebnými sudetskými vesničkami a nabídne též překrásné výhledy z nadmořské výšky 600 až 1200 metrů nad mořem. Necháte se o tom přesvědčit?

reklama
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

EMTB.pl enduro

Organizátoři závodu mají v krkonošském terénu za sebou mnoho let zkušeností a mnoho kilometrů hledání těch nejlepších stezek, značených a známých, ale i skrytých a zapomenutých. Dlouho pracovali na tom, jak v nejlepším světle vykreslit pravé barvy Krkonoš a jak nejlépe ukázat to, co skrývají pro po náročném terénu prahnoucí bikery. Pracovali na tom, jak nejlépe navázat jednotlivé stezky a stezičky a spojit je v dlouhé epické sjezdy. V cestě jim stály padlé stromy, kamení a hory a museli překonat také mnoho mentálních překážek. Po dlouhém čekání a dlouhé práci jsou si však už jisti, že jsou Krkonoše připraveny na velkolepé zakončení letošní enduro sezóny.

Očekávejte nezapomenutelné!

Program:
15. října, středa
– zveřejnění trasy

17. října, pátek
– 12:00 trénink
– 18:00 – 20:00 otevření kanceláře závodu, v chatě Chybotek
– 20:30 posezení, ohniště apod.

18. října, sobota
– 7:00 otevření kanceláře závodu, v chatě Chybotek
– 9:00 brífing, spuštění „checkpoint nula“
– 9:30 start závodu
– 17:30 konec závodu
– 19:00 slavnostní ukončení závodu, vyhlášení výsledků a dekorování vítězů
– 20:00 ohniště, afterparty

V případě jakýchkoliv otázek se neváhejte obrátit na info@emtb.pl nebo na jakub.sourek@centrum.cz

Registrace
Více info na EMTB.pl

EMTB.pl enduro