reklama

reklama

Horizontála – nový trail v Černošicích (pozvánka)

Horizontala-pozvnakaKdo si vzpomínáte na loňský report ze Závodu Smrti, konaný v oblasti Černošice/Brdy, nejspíš vás tehdy trklo, že nešlo jen o závodní vyžití, ale rovněž o možnost objevit pro mě do té doby neznámé traily. Černošická parta stavitelů přitom nelení, a proto zde máme pozvánku přímo od Honzy na jím nově vykopaný a vyčištěný trail zvaný Horizontála.

Dále již nechme promluvit samotného autora této nové „černošické lajny“ Honzu, zvaného Medvěd.

Horizontála – jak jí říkal otec

Trail není nový úplně celý. Jeho základní kámen možná již hodně z vás zná a jezdí. Je jím turistická cestička krásně zařízlá do úbočí kopce Babka nad Černošicemi. Můj táta jí vždycky říkal Horizontála a tak jí tak říkáme i teď. Tenhle krásný trail vede ve směru do Černošic velmi mírně z kopce, akorát tak, aby sis sem tam šlápl a houpal se a houpal, a ono to letělo jedna báseň.

Na začátku je tedy kousíček i mírně do kopce, ale nic, co bys v našláplosti z úvodní části trailu nezvládl pár energickýma dupnutíma ve stoje v plné flow. Této stávající nádheře však chyběl začátek a konec, jelikož pěšina začíná v půlce kopce a končí jen o pár vrstevnic níž. Dolů je to přitom ještě pěkných pár výškových metrů. Tedy jsem se v neděli naštval a splnil si malý sen o dalším trailu za domem.

Vyhrábl jsem pár pěkných zatáček od vrcholu k Horizontále, kde je i připravený prostor pro dva lehké dalekonosné skoky, které se teprve musí postavit. Na konci horizontály následuje další část doprava dolů, která je trochu prudší a techničtější. Ale je to raz dva a jsi dole u potoka.

Až tam budete, tak pokračuje dál směrem k domům a podle plotu vás to vyvede z lesa ven na ulici „Lesní“. Tato část také bude ještě vylepšena o nějaký ten skok a upravené zatáčky atd. Uvidíme, co se kde zrodí a jak to bude celé působit, až se to vyjezdí. První jezdci zatím vyjádřili slova chvály, tak doufám, že vás to také potěší.

Jezděte a bavte se. Jsem rád, když se traily jezdí a lidi to baví. Nyní je potřeba, aby nový trail ožil pomocí vašich gum a trochu se vyjel a nezmizel pod dávkou listí v zapomnění.

Abychom se neztratili…

Přikládám jak mapku trailu, tak i doporučeného výjezdu, neboť Horizontála je samozřejmě vymyšlena tak, aby zapadla do našeho „Černošického traildorada“ a dalo se tedy plynule přejíždět z trailu na trail. Proto když přijedete do Černošic, tak si samozřejmě dáte na rozehřátí „Vyhlídku“, neboli 133 zatáček.

Když skončíte dole u kolejí, tak rovnou začnete šlapat ulicemi nahoru cik cak a po chvíli se dostanete na naši Horizontálu a to krásně a plynule. Druhá varianta na mapě představuje výjezd od nádraží. A naopak, když sjedete dolů, tak se rovnou ocitnete nedaleko začátku (konce) „Modré“. Tou pak můžete plynule navázat „K Dubu“, dále na „Rybníček“, na „Karlickej hřebínek“ a nakonec se vrátit na Modrou, nebo naopak přejet na Brdskou stranu. Kolečko po našich Černošických trailech vydá na cca 800-1000 výškových metrů! Takže na odpoledne akorát na lehké vypocení.

Díky a někdy v lese

Medvěd

Horizontala trail
Trail Horizontála

Výjezd od Vyhlídky
Výjezd od „Vyhlídky“ nebo od Nádraží Černošice