reklama

reklama

BnR Trip – Albrechtice-Sedlo-Kašperk a zpět

Sedlo-Kasperk-startTo jsme takhle vyrazili na Enduro Race Špičák a až ke Klatovům měli pozitivní závodní náladu. Jak jsme ale začali stoupat do sedla směr Železná Ruda, začali jsme se víc a víc bořit do hustých dešťových mračen, proto jsme nakonec do závodu nenastoupili a vyrazili raději směr Sušice, Sedlo a Kašperk, kde bylo překvapivě sucho.

Základnu jsme si udělali v obci Albrechtice, kde je příjemná hospůdka, lanovka od stromu ke stromu pro velké i menší a hezké posezení. Kuba tohle místo zná s táborů a říkal, že je tu hezký sjezdík. Tedy býval… Byla zde totiž pěkná lesní lajna ze Sedla dolů do Albrechtic. Dnes jsou z ní patrné jen malé segmenty. Každopádně cesta dolů ze Sedla na druhou stranu (směr Kašperk) je jednou z RZ Enduro X Race Sušice a je sakra výživná, místy až docela nebezpečná!

Kuba byl v extra dobré náladě, tak to sjel celé. Já si dal jen fragmenty a stačilo mi to. Jet to při závodě, asi bych byl dost pod tlakem a nevím, možná bych slezl už v půlce a šel radši pěšky. Za mokra bych se o to ani nepokoušel. Prudký svah, odhalené kořeny všude, žádná konkrétní stopa, jen moře divoce se vlnících hadů… To mi nějak nedělá dobře.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

BnR Trip - Albrechtice-Sedlo-Kašpekr a zpìt
Naši společníci – GT Force X Carbon Expert a RB IQ 575

Když jsme se dostali dolů, zvedli si sedátka a začali šlapat do kopce směr Kašperk. V našem případě jsme jeli přímo, ale bylo by lepší vzít to nejdřív na Pustý hrádek a pak si zkusit dolů po žluté další technickou zabijárnu. My to šli nahoru a místy se nestačili divit. Asi by bylo třeba někde slézt z kola, ale snad aspoň půlka by se jet dala. Jen pozor na pěší turisty, je jich tu dost!!!

BnR Trip - Albrechtice-Sedlo-Kašpekr a zpìt
Hrad Kašperk – pohled od Pustého hrádku

Po krátké návštěvě hradu Kašperk a využití zdejšího občerstvení jsme zas skočili do sedla a vydali se za doprovodu stahujících se černých mračen zpět na Sedlo. Ano, mohli bychom ho objet po jedné z lesních cest, ale to se nám nechtělo. Místo toho putovala kola na záda a my začali stoupat vzhůru. Těsně pod vrcholem jsme si pro zábavu sjeli znovu dvě nejzábavnější pasáže a pak pokračovali vzhůru.

Na Sedle je krásná dřevěná rozhledna navržená architektem P. Ullmannem a postavená roku 2009, vysoká je 24 metrů. Z jejího ochozu je úžasný výhled na celou Šumavu, Český les i velkou část Plzeňského kraje. Doporučuji!!!

A pak už zbývalo jen potřetí sjet ze Sedla do Albrechtic, nasázet kola do auta a pádit domů…

BnR Trip - Albrechtice-Sedlo-Kašpekr a zpìt
Rozhledna na vrcholu Sedlo 902 m

Základní data
Lokalita: Podšumaví – Sušice
Délka: 12 Km
Převýšení: 517 m
On-line mapa a GPX data

BnR Trip - Albrechtice-Sedlo-Kašpekr a zpìt

Foto: Štěpán Hájíček
BnR Trip - Albrechtice-Sedlo-Kašpekr a zpìt
Panoramatický výhled ze Sedla – plná velikost

BnR Trip - Albrechtice-Sedlo-Kašpekr a zpìt
Nádvoří hradu Kašperk

BnR Trip - Albrechtice-Sedlo-Kašpekr a zpìt
Houbičky…