reklama

reklama

Rychlebské stezky – nové traily, enduro a další…

Rychlebske StezkySezona je sice dalece za svou polovinou, ani to však nebrání zástupcům Rychlebských stezek, aby ze všech sil pracovali na stavbě, respektive dokončení nových úseků a tras v této krásně zapadlé a až na množství bikerů značně opuštěné výspě naší vlasti. Již 23. srpna se tedy můžete těšit na příděl dalších a dalších bikových zážitků na Rychlebkách!

(Tisková zpráva)
Již 23. srpna tohoto roku budou otevřeny nové trasy Rychlebských stezek. Jedná se téměř o 8 km nových trailů! Nové trasy se skládají ze tří částí. Konečně se uzavře okruh z Trailu podél Černého potoka. Z Velké Kraše od koupaliště teď projedete kolem dirtparku Zahrádka a následně pojedete po trase, která vás povede po rozhraní lesa a luk nad Kobylou, kdy se budou střídat úseky trailů a pohodových lesních cest.

Vezmi s sebou Aničku

Čekají vás pohodové výhledy z palouků, kam je potřeba vzít vaši „Aničku“. Tato část je ještě lehčího charakteru než samotný Černý potok. Její název je Trail Lesů ČR, protože tyto trasy poprvé v historii RS financoval státní podnik LČR. Závěrečná sekce začíná za rybníkem U dubu a dá se jezdit jako samostatný dětský okruh o délce cca 2,5 km.

Rychlebske Stezky

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Zhoupni se do Vidnavy na pivko

Další a asi nejvydařenější částí nových tras je Vidnavský okruh. Dostanete se na něj od koupaliště ve Velké Kraši směrem doprava. Má cca 5 km a jeho druhá polovina vám ukáže, jak zábavný může být lehký trail. Je určen začátečníkům, ale užije si ho každý. Čekají vás terénní vlny, klopenky, lávky a krásná lesní zákoutí. Pokud pojedete s rodinkou Černý potok, potom si dáte Vidnavský okruh, pivo ve Vidnavě a zpět po Trailu Lesů ČR, budete mít za sebou slušný celodeňák.

Zapomeň na masochismus

Poslední část nových tras je stoupající trail hned na začátku výjezdu směrem k Dr. Wiessnerovi. Nahrazuje rozbitou lesní cestu, kterou mohou zarytí masochisté nadále využívat. Všechny trasy navrhoval a dozoroval Pavel Horník a tady je jeho nová zkušenost se stavbou trailu „na klíč“:

Rychlebske Stezky

quotation-BnR„Je určitě super, když nemusíme tentokrát vše kopat sami. Jsme rádi, že jsme v projektu nic neopomněli a že stavební firmy odvedly dobrou práci. Šejpování Vidnavského okruhu navíc dělal Mirek Kopecký – stavitel dirtparku Zahrádka, takže se určitě máte na co těšit. Pravda je ale taková, že stavbu náročnějších tras jako je SFT nebo Velryba si tímto způsobem nedokážu představit. Jelikož se má Sokolí vrch předávat církvi, nebude se tato „zlatá rybka“ už asi víckrát opakovat.“

Zapište si do kalendáře!

Oficiální otevření nových úseků proběhne v sobotu 23.8. – v 11:00 hodin. Při této příležitosti si připijeme Na špici – cca 500 metrů od kostela v Černé Vodě směrem k Velkému rybníku. V 13 hodin pak začíná akce města Vidnava na jejich fotbalovém hřišti. Ke zhlédnutí zde bude exhibice Martina Šimůnka, soutěže Vidnavský víceboj a večer bigbít a ohňostroj. U nás na základně si večer promítneme fotky a videa z historie RS s komentářem Pavla Horníka a budeme se dobře bavit!

Rychlebske Stezky

Beskydské traily

Dalším novým projektem, na kterém se Rychlebské stezky podílejí, jsou Beskydské traily u Trojanovic a Frenštátu pod Radhoštěm. Pilotní okruh má přes tři kilometry a začíná a končí v lokalitě Horečky u skokanských můstků. Slavnostní otevření tohoto trailu se odehraje již zítra, v neděli 17.8. v 10:00. Trasa je primárně určena začátečníkům, ale opět se jedná, minimálně v druhé půlce o lehké Superflow – vlny, klopenky, nějaká lavička a krásná lokalita. RS trasu navrhovaly a dozorovaly. V současnosti se chystá projekt na další pokračování, které by mělo vzniknout příští rok. Tak určitě přijeďte!

Registrace na 4. ročník Falcon ultimate enduro zahájena!!!

27. září se opět rozjede závod Rychleby MTB challenge jehož hlavní akcí je už 4. ročník našeho enduro závodu – Falcon ultimate enduro. V loňském roce se zúčastnilo rekordních 183 jezdců! Závod má tři erzety a jede se „na oči!“

Registraci najdete na www.rychlebskestezky.cz
(přímý link na registraci)

Rychlebske Stezky

Rychlebské stezky získaly významné ocenění mezinárodní asociace IMBA

Mezinárodní cyklistická asociace IMBA se sídlem v USA letos u příležitosti svého světového summitu zveřejnila ocenění IMBA Model Trail Awards. V populární kategorii IMBA Flow Trails získal tuto „známku kvality“ i rychlebský Superflow trail. Zařadil se tak mezi 7 trailů na světě, které mají toto ocenění. Po loňském ocenění IMBA Riding Centre je toto uznání pro stezky dalším velkým impulsem. „Moc si tohoto ocenění vážíme, protože se potvrdilo, že investice a úsilí, které jsme do tohoto projektu spolu s Back On Track vložili se vyplatily.“– řekl Pavel Horník.

Foto: Rychlebské stezky