reklama

reklama

AUTHOR AG Lab – 2015

Author AG Lab - 2015Minulý týden jsme si krátce popsali, jak se jezdí na zbrusu novém Authoru Patriot Evo, který bude mít svou oficiální premiéru teprve tento týden na veletrhu Eurobike. Nyní se pojďme podívat, kterak vypadá celá kolekce Author AG Lab 2015.

Myslím, že to hlavní není třeba omílat stále dokola. Modří již vědí, zeleným to postupně dojde. AGang jako takový v roce 2015 zmizí ze scény, jelikož tato značka, která vznikla a pět let fungovala víceméně samostatně pod křídly své matky (Author), se navrací zpět do rodného lůna.

Na jednu stranu je nám tohoto sloučení osobně líto, jelikož k AGangu jsme si vybudovali poměrně silný vztah, na straně druhé chápeme všechny praktické, pragmatické a finanční důvody, které k takovému kroku vedly. Jedním hlasem ale dodáváme, že na kvalitě, vzhledu nebo funkci kol samotných se nic nezmění. Snad jen krom nápisu na spodní trubce.

Nadále se tedy budeme setkávat se stroji Patriot, sportovní verze Trail na 120 mm a vrcholné enduro stroje Patriot Evo (160 mm), DH a FR mašinami Ninja, skákacími koly EXE a PIMP. Tato kola ponesou jasný odkaz AGangu, jelikož budou zařazena do kolekce AG Lab (AGang Laboratory). Logo AG Lab proto najdeme například na hlavové trubce! Zbytek produkce původního AGangu se včlení zpět pod hlavičku Author bez dalších zásadních vzhledových úprav. Převzaly se určité konstrukce a geometrie, design ale jede v kolejích Authoru.

Author AG Lab - 2015
Přípravy na Eurobike vrcholí (vzadu Author Ninja DH 275)

AG Lab 2015

Jak již bylo zmíněno, kolekce AG Lab čítá několik řad kol. Začneme-li u Ninji, pak je třeba zmínit, že v kolekci zůstanou verze Ninja FR a Ninja DH. Zatím na 26“, ale 27,5“ varianta sjezďáku Ninja DH Team se již staví! V naší galerii je pár fotek a co je nejdůležitější, bude připravená pro finální kolekci 2015. Tedy již příští rok můžete drtit DH tratě na Authoru Ninja DH 275.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Rodina Patriotů

Patriot se s rokem 2015 rozděluje na dvě linie. Současná řada na 140 mm odchází po roce do důchodu! Pomalu už ztrácí svůj smysl… Na její místo totiž nastupuje Patriot Trail (120 mm), jakožto přímý nástupce Authoru Epoque – test. Pro rok 2015 se změní nejen jméno a barvy, ale také mnoho dílů osazení (více Shimana, pláště Maxxis atd.). Vítaným vedlejším efektem je znatelný pokles hmotnosti. U vybraných modelů téměř 1 kg! Zásluhu na tom mají i drobné úpravy rámu, který je opět o něco lehčí, ale i elegantnější – podívejte se, jak nohy zadní vidlice elegantně navazují na ohnutou sedlovou trubku!

Author AG Lab - 2015
Author Patriot Trail 3.0

Author Patriot Evo

Druhou variantou pak bude již několikrát zmíněný Patriot Evo na 160 mm, který bude nabízen v dostupné variantě Author Patriot Evo a v super-odladěné závodní verzi Patriot Evo Team (cca 13,4 kg, cena pod 100 000 Kč, komponenty Spank, pláště Maxxis, RockShox Pike a Monarch Plus na jehličkových ložiskách atd.). Prostě luxus!

Author AG Lab - 2015
Author Patriot Evo Team – Prototyp s odlišným osazením, na kterém jsme jezdili. Fotka sériovky se nám někam zatoulala…

Zápasníci SU-MO

Málem bych zapomněl! Sériové výroby se dočká i fat-bike Author (AG Lab) SU-MO s ocelovým rámem a rozumně volenou výbavou, proto tedy za velice příjemnou cenu. To je spíš jen taková radůstka navíc, i když ve světě se z fat-biků začíná stávat velké téma, kdo ví, co se z toho vyklube za rok, dva… Už jen tohle SU-MO má pláště Maxxis!!!
Author AG Lab - 2015
Author SU-MO

Tolik prvotní představení. Více si o jednotlivých kolech povíme v průběhu podzimu a některá snad již brzy prakticky představíme v testu.

Foto: Jakub Douda (fotoJD.cz)
*fotky v galerii jsou pro tentokrát větší něž obvykle (1200 px na šířku) a jsou doplněny o názvy modelů.

 

Author Patriot Evo (2015) – first ride from BikeAndRide.cz on Vimeo.