reklama

reklama

Rocky Mountain 2015 (prezentace)

Rocky Mountain 2015 (prezentace)Jak jsem již předestřel na facebooku BikeAndRide, dnešní den je na našem webu ve znamení javorového listu. Dopoledne jsme se podívali blíže na současný model Altitude 750 MSL, nyní je na řadě přehlídka strojů Rocky Mountain ročníku 2015.

Hned ze začátku je třeba zmínit, že se žádný zásadní posun ani průlom v rámci nové kolekce nekoná, jelikož současná nabídka je natolik pestrá a vydařená, že nebylo potřeba kola měnit za každou cenu. Meziroční změny se proto odehrály spíše na poli pevných strojů Vertex, které byly lehce poladěny.

Dobrou zprávou pro méně movité příznivce této kanadské značky je, že se od příštího roku budou do naší republiky dovážet také pevné stroje Vapor 27,5 a Fusion 29, které budou dostupné již od hranice necelých 19 000 Kč (Vapor 27,5). Nemusíte tedy nutně vysázet v prodejně na pult sto a více tisíc, abyste mohli být majiteli nového Rockyho. Navíc kompromisy se zde odehrávají nanejvýš na postu osazení, jelikož takový Fusion 29 v ceně 23 990 Kč je skutečným švihákem lázeňským.

Rocky Mountain 2015 (prezentace)
Rocky Mountain Vapor 27,5

Rocky Mountain 2015 (prezentace)
Rocky Mountain Fusion 29

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Veselé barvičky

Téměř celou kolekci roku 2015 provází veselé barvičky, které jsou například v podobě sportovních plně odpružených modelů Element dotažené vskutku k dokonalosti. Zářivě žlutý Element 950 RSL se stejně svítivou vidlicí Manitou Marvel Pro mě doslova dostal na kolena. Mým osobním favoritem, jak po stránce jízdního projevu, tak i vzhledu, je Instinct 950 MSL se svým hnědým kabátkem doplněným o svítivě modré linky a nápisy. Je to přesně ten typ kola, které se vám bude buď neskutečně líbit, nebo vás bude odpuzovat. Nás neskutečně bavil (test Rocky Mountain Instinct). Jak je to ve vašem případě?

Rocky Mountain 2015 (prezentace)
Rocky Mountain Element 950 RSL

Vlaky jedou, mají hnědou… (xavier)

Hnědý Instinct mezi „vážnými“ fully na vyšších zdvizích svítil asi nejvíc. Ostatní modely Instinct, Altitude a Thunderbolt (trail-bike na 120 mm s 27,5“ koly – ten musíme ještě vyzkoušet) se budou držet spíše decentního černého základu doplněného o nápadnější barvy grafiky a firemních log, typické javorové lístky nevyjímaje.

Rocky Mountain 2015 (prezentace)
Rocky Mountain Instinct 950 MSL

Pan tlusťoch

A perlička na konec. Také Rocky Mountain bude mít svého Fat Bika (RM Blizzard, 73 990 Kč), jako dnes skoro každá významnější značka. I u nás mají tato „tlustá kola“ poměrně dobrý ohlas. Sami jsme si zkusili AGang Su-Mo a z hovoru se zástupci značky Rocky Mountain víme, že se o fat bike RM Blizzard zajímá řada obchodníků, kteří by jej rádi měli na prodejně jako lákadlo a testovací kolo. Fat Biky jsou prostě IN!

Rocky Mountain 2015 (prezentace)

Toliko stručný přehled kolekce Rocky Mountain 2015. Více promluví samotné fotografie. Jelikož jsme si s českými zástupci značky v průběhu prezentace „potykali“, můžete v bližším i vzdálenějším horizontu očekávat další testy těchto kol a jiné související informace.

Více informací o kolech Rocky Mountain najdete na mezinárodním webu Bikes.com a mnohé je i na českých stránkách www.term.cz/rocky-mountain

Foto: Štěpán Hájíček
*Krátké popisky jsou u jednotlivých fotek…

Komu by vrtalo hlavou, jak vypadá a funguje 15mm pevná osa Manitou Hex Lock QR15, nechť si pustí následující video. Taky mi chvíli trvalo, než jsem přišel na to správné kouzlo…

Manitou QR15 HexLock Thru-Axle from Thirsty Boy on Vimeo.