reklama

reklama

GHOST Riot z Uvexu Quatro Pro (video)

GHOST AMR Riot Lector 7Včera jsem si udělal krátkou odpolední vyjížďku na kole, které je výjimečné nejen svou cenou (120 999 Kč), ale především konstrukcí a využitím řady „revolučních“ prvků. S sebou jsem si přitom do kapsy a na helmu vzal kameru Drift Ghost HD a večer sestříhal krátké video.

…takže šlo zas jednou o natáčení Ghosta Ghostem.

O samotném kole se ledacos dočtete v dříve publikovaném článku Ghost Riot – první dojmy. A když budete u toho, koukněte i na představení helmy UVEX Quatro Pro, která mi seděla na hlavě. Včera jsem totiž poprvé v akci zkoušel s helmou dodávaný držák na kameru.
UVEX quatro pro

Tento doplněk je sice primárně určen pro kamery GoPro, ale vzhledem k tomu, že se vlastně jedná pouze o destičku, na kterou se nalepí samotný držák kamery, nebyl problém si jej přizpůsobit pro Drifta. Pravda, kamera směřuje o něco níž, než by bylo ideální. GoPro by šlo natočit na kloubu, u Driftu mám pouze možnost otáčet jeho přední čočkou.

Šikmý záběr v první třetině videa, který nevznikl záměrně, ale náhodou, není vlastně úplně špatný a zabírá jak cestu, tak i kolo a ruce pilota. Ale člověk má pak při sledování tendenci nepřirozeně kroutit hlavou.
UVEX quatro pro

Příště zkusím hlavu více zvednout, to je ostatně můj zlozvyk, který mi vyčítala již řada fotografů: „Prosím tě, můžeš se dívat trochu víc dopředu. Jinak řečeno – nečum furt do země!“ Že bych si na příště přelepil horní okraj brýlí neprůhlednou páskou, jak jednou radili v MBAction… Pak bych snad tu hlavu konečně zvedl.

Tak nebo tak tento držák není vůbec špatný a docela dobře se s ním pracuje. Vepředu se zahákne o okraj jednoho ventilačního otvoru, vzadu se protáhne gumový pásek a je hotovo. Držák není ani nijak velký, takže pokud vám snad bude překážet, nebo vadit vašemu estetickému vnímání, stačí tři rychlé pohyby a je uklizen v batohu.
UVEX quatro pro

Dnes vyrážím s Riotem znovu do akce, najet další trail s Holuxem v batohu (pro záznam a následné sdílení trasy v GPX) a také, abych Riota nafotil než ho zítra vrátím. A nebojte, myslím i na video studii pohybu zadní stavby, kde nebude chybět ani detail na kolenovou páku (onen mechanizmus u středu). Příští týden by tak mohl být kompletní test. Těšte se!
Ghost Riot Lector 7 - první dojmy

A teď už je konečně čas na zmíněné video.

GHOST AMR Riot Lector 7 – Quick afternoon ride from BikeAndRide.cz on Vimeo.