reklama

reklama

Rocky Mountain Instinct 970 MSL – v sedle

Rocky Mountain Instinct 970 MSL - v sedeZnačku Rocky Mountain jsem měl vždy v oblibě, poslední dobou jsem si ale nebyl jistý, zda mi vyhovuje směr, kam její současná kola míří. Mým oblíbencem po všech směrech býval Rocky Mountain ETSX, na Gardě mě před lety uhranul Slayer SXC, ale nový Instinct nebo Altitude?

„Sakra, to kolo je šílené! Snaží se mě zabít, zmrzačit nebo alespoň donutit, abych si roztrhl pusu od smíchu, abych vypadal jako Joker z Batmana!!!“ Takovéto a podobné myšlenky mi běžely hlavou, když jsem na RM Instinct vyrazil poprvé do lesa. Stalo se totiž, že jsem systém nastavení geometrie a progrese zadní stavby nazvaný Ride 9 vyladil do polohy s nejnižším hlavovým úhlem (67,67°), tedy set-up pro sjezdy!
Rocky Mountain Instinct 970 MSL - v sede

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Díky tomu mě až překvapil kraťoučký posed, hodně položená vidle, pohádkově aktivní zadek, velká kola s až „nezdravě“ štíhlými plášti a neskutečně lehký celek. S takto vyladěným kolem se daly dělat hrozné věci a já se bál, že když to někde se svým nadšením přeženu, tak se zase obtočí okolo stromu. Ale bavilo mě to, strašně mooooc!!!! A ani jsem si nic neudělal…
Rocky Mountain Instinct 970 MSL - v sede

Později jsem nelenil a přepíchnul tlumič do prostřední polohy (v zásadě postačí jeden imbus 4 mm) a RM Instinct se znatelně zklidnil. Ve střední pozici už nebyl tak šílený, stále byl ale nanejvýš hravý, zábavný a ke všemu rychlý.

Tak a dost. Víc neřeknu, ať si taky něco nechám pro plnohodnotný test, který by mohl být hotový zhruba za týden.
Rocky Mountain Instinct 970 MSL - v sede

Kola Rocky Mountain do ČR dováží společnost Term s.r.o. – www.term.cz
Aktuality a seznam prodejců najdete na stránce www.term.cz/aktuality/rocky-mountain/, technické informace pak na mezinárodním webu www.bikes.com a zde je stránka modelu Instinct 970 MSL
Aktuální katalog Rocky Mountain pro rok 2014 ke stažení v PDF

A na úplný závěr ještě jedno video k namlsání…
Wade Simmons a Kevin Calhoun řádí s Instincty v Monashee Mountains blízko Revelstoke (Kanada, BC)

Instinct in the Monashees from Rocky Mountain Bicycles on Vimeo.