reklama

reklama

GT Sanction – plánované představení na Sea Otter

GT SanctionZatímco to do nedávna vypadalo, že si vývojáři od GT dali na čas volno, či snad byli propuštěni, pak poslední rok a něco se naopak zdá, že se jejich tým rozrostl, nebo snad dokonce najali černokněžníka Zababu, aby to vše dokázali. Po převratných novinkách GT Fury, Sensor a Force se na nás pomalu ale jistě chystá obnovená premiéra neohroženého all-mountain modelu Sanction.

Z informací zaznívajících v následujícím videu je jasné, že se znovuoživený Sanction, který se za poslední roky potichu vytratil z produktové nabídky GT, vrátí na scénu, přičemž jeho oficiální představení je naplánováno na tradiční jarní svátek cyklistiky – akci Sea Otter Clasic, startující již zítra v kalifornském Monterey.

Co zatím o novém Sanctionu víme?

Dan Atherton ve videu hovoří o tom, že na konceptu GT Sanction se pracovalo poslední dva roky, přičemž tento model bude konstrukčně vycházet z veleúspěšné platformy sjezdové rakety GT Fury. Původně sjezdový rám prošel při transformaci z Fury na Sanction nezanedbatelnou dietní kúrou, plastický chirurg rovněž počechral jeho základní úhly a neopomněl amputovat něco málo zdvihu (odhadem bude běhat na 160-180 mm).

Rovněž si myslím, že bych neprohrál sázku, pokud bych přísahal, že se nový GT Sanction bude otáčet na kolech průměru 27,5“. Jelikož se s tímto parametrem koketuje také u GT Fury 650b, pak by bylo čiré bláznovství postavit nový stroj na starém průměru. Nechme se ale překvapit. Materiály z oficiálního představení snad do redakce doputují záhy poté, co bude novinka odtajněna na Sea Otter.

A teď již slíbené video.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)