reklama

reklama

GT CZECH TEAM jde novým směrem

GT Czech Team 2015Brněnský GT CZECH TEAM vstupuje do sezóny 2014 stále pod vedením Dušana Olejníčka s novým názvem a s novými aktivitami. V letošní sezóně se bude prezentovat na základě hlavních partnerů jako GT bikeplac opportunity. Nově do názvu týmu vstupuje brněnský cyklistický obchod bikeplac s.r.o.

(tisková zpráva)
Podobně jako v sezóně 2010 do toho šel tým novátorsky, kdy vznikl první profi ženský tým u nás s registrací UCI, tak i sezóna 2014 bude progresivní ve znamení endura, které se rozmáhá ve světě i v tuzemsku. Samotná značka GT bicycles věří v úspěch endura a na trh vyrazila s novými platformami kol. Proto tým povolal zdatného a úspěšného Pavla Čepa, kterého doplní Martin Hoferek. Oba dva budou na enduro tratích bojovat s novými GT Force Carbon. Záda jim příležitostně pokryjí na domácích i světových tratích sjezdaři Jirka Svak a Martin Slovák.
GT Czech Team 2015

Do endura se tým pouští naplno a výsledkem nebude jen závodění, ale připravují se další aktivity. Například víkendové kempy pro zájemce o enduro pod vedením teamových riderů ve spolupráci s Rychlebskými stezkami či velká testovací flotila enduro a trailových strojů na partnerské prodejně Bikeplac.

V budoucnu chce tým organizovat kempy pro zájemce všech MTB disciplín v tuzemsku a na jaře 2015 i v Toskánsku neboť v tomto regionu objevil netušené možnosti. Vždyť zde vloni byl první podnik světové enduro série a letos zde v dubnu začíná prvním závodem evropská série, na které se týmoví rideři představí.
GT Czech Team 2015

Tým samozřejmě neopouští ani cross-country tratě. Blonďaté trio Veselá – Ježková – Valešová zůstává a jejich kalendář závodů zahrnuje nejvyšší domácí, ale i zahraniční podniky včetně Světového poháru. Největší ambice má Lucka Veselá, která do sezóny vstupuje velmi dobře připravená a chce bojovat o další medaile z MČR a ČP. Stejně tak nově příchozí nadějný junior Filip Srovnalík. Oba dva budou usilovat i o účast na ME a MS.

Ridery z GT bikeplac opportunity uvidíte tedy v disciplínách XCO, DH, 4X i Enduro. Říkáte si jak to všechno zvládnou? Dušan Olejníček k tomu řekl: „Máme teď výbornou partu riderů, která si sedla i lidsky a tvoří super tým. Kromě jarních soustředění jsme byli už vloni na podzim několikrát o víkendech na bikách, kde jsme se poznali po všech stránkách. Myslím, že všem tento mix závodníků z různých disciplín prospěje. Doplňují se a pomáhají si v tréninku, čímž se všichni výkonnostně posunují.“

Veškeré informace o týmu a jeho aktivitách, případně o všech závodnících najdete na webovkách www.bikeplac.cz/gt-czech-team či na facebooku

GT Czech Team 2015

GT Czech Team 2015

GT Czech Team 2015