reklama

reklama

Giant Factory Off-Road Team 2014

Giant Factory Off-Road Team 2014Giant Factory Off-Road Team vstupuje do sezony 2014 s o něco delším seznamem jezdců a zásahem hlavních kategorií, kam patří DH, enduro a XC. Týmová soupiska dohromady čítá devět závodníků, z toho sedm různých národností z celého světa.

Mezi vládci sjezdových tratí se vyjímá především jméno Dannyho Harta, který se vrací v plné síle na scénu po zranění v roce 2012. Tento dvaadvacetiletý rodák z Velké Británie má za sebou loni dvě umístění na bedně v rámci světového poháru a brousí si zuby na posun v celkovém hodnocení, přičemž v sezoně 2013 skončil devátý.
Giant Factory Off-Road Team 2014

Dále se v DH sestavě Giantu opět objeví Andrew Neethling z Jižní Afriky, který již letos získal titul mistra kontinentální Afriky v DH a zapomenout nesmíme ani na třiadvacetiletého mistra Kolumbie, kterým je Marcelo Gutierrez. Ten loni skončil jedenáctý ve světovém poháru a na mistrovství světa v DH si vyjel výtečné osmé místo. Je rovněž znám jako legenda ve světě městských DH klání, kde je jeho nejcennějším skalpem vítězství v závodě Valparaiso Cerro Abajo v Chile. Poslední osobou sjezdové soupisky je mladík Alex Marin, který získal řadu důležitých prvenství v Katalánsku a ve Španělsku.
Giant Factory Off-Road Team 2014

Giant Factory Off-Road Team 2014

Druhou část Off-Road teamu Giant tvoří jezdci kategorií XC a rovněž i enduro. Zde úřaduje především Adam Craig, veterán XC, který přesedlal na vyšší zdvihy a nedaří se mu vůbec zle. V loňské Enduro World Series skončil v první desítce a zároveň se stal nejlepším Američanem mezi profíky.
Giant Factory Off-Road Team 2014

Enduro sestavu dále doplní Australan Josh Carlson, kterého v roce 2013 poměrně brzy zastavilo vážné zranění, nyní je však již zpět ve formě. Dalším navrátilcem je Američanka Kelli Emmett, nejlepší žena severní Ameriky v loňském prvním ročníku EWS.
Giant Factory Off-Road Team 2014

Druhou čerstvou posilou sestavy Giant Off-Road je francouzský enduro závodník Yoann Barelli. Osmadvacetiletý jezdec, který má na svém kontě titul mistra Francie v DH a jako nejeden sjezdař se v posledních letech začal soustředit na enduro. Loni byl v rámci Enduro World Series celkově patnáctý, což by chtěl letos vylepšit.
Giant Factory Off-Road Team 2014

A teď něco krátce k výbavě. Enduro jezdci budou v tomto roce sedlat 27,5 stroje Giant, přičemž budou vybírat mezi modely Trance Advanced 27,5 a prototypem nově připravovaného enduro speciálu pro rok 2015. Kelli Emmett pak bude sedlat čistě dámské stroje Liv/giant Intrigue a Lust Advanced.
Giant Factory Off-Road Team 2014

Výbava týmových strojů se ponese v heslu „Powered by SRAM,“ což znamená nejlepší současné řazení SRAM 1×11, komponenty Truvativ, brzdy Avid a odpružení RockShox. Dalším klíčovým sponzorem je DT Swiss, který dodá zapletená kola a Schwalbe se postará o obutí.