reklama

reklama

Martyn Ashton zpět na kole!

Martyn Ashton zpìt na kole!Čtyři měsíce poté, co si trialista Martyn Ashton (viděli jste ho např. v sérii videí Road Bike Party) vážně poranil páteř při pádu na záda v rámci jednoho exhibičního vystoupení, je zpět na kolech. Prozatím se prohání na stroji poháněném rukama na velodromu ve Walesu.

Martyn Ashton zpìt na kole!Ona nehoda přišla na vystoupení v září 2013 na okruhu v Silverstone, přičemž Martyn spadl z výšky 3 metrů přímo na záda. Stalo se tak uprostřed práce na videu Road Bike Party 2, kde na začátku opět předvádí neskutečné trialové kousky na úzkých galuskách. S dokončením videa mu nakonec naštěstí pomohli „kamarádi z branže“ Danny MacAskill a Chris Akrigg. Od jeho uvedení 10. prosince 2013 přitom video Road Bike Party 2 zaznamenalo již přes 8 miliónů zhlédnutí!!!

Nyní se devětatřicetiletý rodák z městečka Port Talbot ve Walesu, hvězda světa trialu po dobu jedné dekády, opět snaží ze všech sil postavit na nohy. Nebo spíš usednout znovu za řidítka.

„Udělal jsem kolem sebe trochu rozruch, obvolal jsem a obeslal mailem mnoho lidí točících se okolo hendikepovaných sportovců, kteří mi následně dost pomohli a stále pomáhají,“ říká o své snaze znovu se rozjet sám Martyn. „Bylo to ohromující, co se mnou všechno provedli, ale také to byla pořádná dřina. Nebyl jsem vůbec zvyklý používat v takové míře sílu svých rukou, ale právě tohle mě teď žene kupředu na dráze,“ dodal.

Přejeme Martinovi, aby se jeho léčba dařila a on měl stále dost síly bojovat s chvilkovou nepřízní osudu. Je to ale sportovec a bojovník, proto se jistě nevzdá. Martine, vítej zpět na kole!!!

Martyn Ashton zpìt na kole!