reklama

reklama

Revoluční helma Smith Optics Forefront

Helma Smith Optics ForefrontNa facebooku BikeAndRide.cz jsem se dnes dotkl tématu netradiční konstrukce cyklistické helmy, což mě připomnělo jednu z novinek představených na veletrhu Eurobike 2013 – helma Smith Optics Forefront využívající plástvové konstrukce.

Název společnosti Smith Optics je dnes již poněkud zavádějící, jelikož tato značka se nezabývá pouze výrobou a vývojem sportovní optiky, ale také helem. Doposud se však jednalo pouze o lyžařské a snowboardové přilby. Právě zde se ale zrodila myšlenka, jak od základu změnit konstrukci i podobu helem bikových. Vývojáři ve Smith Optics vzali unikátní materiál tvořící jakousi plástev poskládanou z malých trubiček polymeru nesoucího označení Koroyd®, doplnili jej na potřebných místech o „klasický polystyren“ používaný pro výrobu helem a výslednou konstrukci pojmenovali Aerocore™.

Revoluční helma Smith Optics Forefront

Helma Smith Optics Forefront

Průvan v hlavě!

Konečným produktem je all-mountain helma pojmenovaná Forefront s až pohádkovými vlastnostmi. Je lehká (jen 285 g), plástvový materiál v jejím nitru pohltí sílu případného nárazu až o 30% lépe než je tomu u současných konstrukcí, díky systému trubiček je maximálně podpořeno proudění vzduchu a nad to vše je materiál Koroyd® plně recyklovatelný. Neotřelý vzhled, 10 barevných variant, prostor pro uchycení kamery nebo světla, příprava pro fixaci pásku velkých DH brýlí – to vše už jsou jen „drobné“ bonusy.

Vyzkoušeno na lidech

Plástvová technologie a celková konstrukce (Koroyd® + Aerocore™) přitom nejsou pouhým výkřikem do ticha. Takto koncipované helmy používá značka Smith Optics v rámci již zmíněných lyžařských helem. Pokud si dobře vzpomínám, jeden ze zástupců značky se na Eurobiku nechal slyšet, že pokud se jejich nápad v cyklistice „chytne“, je dost možné, že do pěti let se zcela změní náš pohled na design a konstrukci bikových helem. Že tu prostě udělají pořádný průvan! Uvidíme – pokud bude možnost, rádi osobně vyzkoušíme a pak budeme zas o fous chytřejší…

(více informací na stránkách www.smithoptics.eu)

Helma Smith Optics Forefront

Forefront all-mountain bike helmet from smith optics on Vimeo.

Helma Smith Optics Forefront