reklama

reklama

Leatt Brace DBX 5.5 a krunýř 5.5 HD Pro

Leatt DBX 5.5Kdo z milovníků gravity disciplín by neznal značku Leatt, která se asi nejvíce proslavila svým chráničem krční páteře (tzv. Leatt Brace). Tento výrobce ochranných pomůcek nedávno představil novou generaci tohoto chrániče, ale také vylepšené brnění 5.5 HD Pro.

Začněme brněním rytířů na DH ořích. Komplexní krunýř označený 5.5 DH Pro byl navržen v první řadě tak, aby co nejlépe chránil trup jezdce v případě nárazů směřujících na hruď či záda. Spojuje přitom v sobě to nejlepší ze současných bezpečnostních konstrukcí, technologií a materiálů. Využívá proto kombinace „chytré“ samotvrdnoucí pěny 3DF (aktuálně testujeme chrániče Leatt 3DF) s tvrdou plastovou skořepinou, aby byl případný náraz co nejlépe zachycen a jeho síla rozložena do maximální plochy.
Leatt 5.5 HD Pro

Ochranná vesta je vybavena dohromady 47 větracími otvory a je pochopitelně konstruována tak, aby se dokonale doplňovala s chráničem krční páteře Leatt. Základní verze by měla padnout jezdcům s hmotností od zhruba 65 do 95 kg. Varianta XXL by pak měla pojmout i hřmotné chlapy do zhruba 110 Kg. Cena pro americký trh byla stanovena na částku 219 USD.

Leatt Brace DBX 5.5

Druhou novinku představuje údajně 100% přepracovaný chránič krční páteře DBX 5.5. Jeho předností by měl být ideální poměr komfortu, efektivity a bezpečnosti, zároveň však minimální omezení pohybu jezdce. To bude jistě velkým přínosem nejen pro profesionální závodníky, ale i ridery z řad amatérů.

Tvůrci z Leatt tvrdí, že jejich chránič krční páteře je – oproti veškeré konkurenci – lépe nastavitelný a nejlépe se přizpůsobí individuálním potřebám konkrétního jezdce. Jedním z vylepšení novinky DBX 5.5 je snížení profilu bočních stran, díky čemuž si závodníci, junioři a jezdci menšíc postav, případně jedinci s kratším krkem, užijí vyšší rozsah volnosti pohybu.
Leatt DBX 5.5

Dále, přední i zadní část je dělená, aby bylo dosaženo lepšího rozložení energie. Středně tuhý rám základní konstrukce je pak navržen tak, aby na jedné straně dokázal reagovat a přizpůsobil se pohybům jezdce, na straně druhé, aby snížil důsledky případného pádu. Pamatováno bylo rovněž na možnost bezpečného otevření po kolizi tak, aby citlivá krční páteř byla i při tomto úkonu co nejméně ohrožena.
Leatt DBX 5.5

Nabízeny budou dvě velikosti pro dospělé ridery a jedna dětská v několika barevných variantách. Cena velkého chrániče byla stanovena na 369 USD, dětská varianta vyjde na 299 USD.
Leatt DBX 5.5