reklama

reklama

Luhačovicko: S bikem do lázní (Trail-Busters)

Luhacovicko - Trail-Busters.com (foto: Petr Slavik)Co takhle malou změnu? Udělat si pro jednou bikování zajímavější? Například spojit kolo s trochou netradičního odpočinku v lázních? Že to nezní špatně? Přesně takový nápad dostali hoši z Trail-Busters.cz . A přestože už je léto za námi, může vám tento výletní tip přijít vhod při plánování příští sezony.

Text a foto: Trail-Busters.cz

Luhacovicko - Trail-Busters.com (foto: Petr Slavik)
Zatímco bikerskou pozornost na sebe strhávají především trailová centra v Jizerkách a Rychlebských horách, v dalších koutech naší země nenápadně rostou další zajímavé lokality s rozvíjející se infrastrukturou pro milovníky terénní cyklistiky.

Luhacovicko - Trail-Busters.com (foto: Petr Slavik)
Jedním z takových míst je Luhačovicko, kde se v kopcích nad známým lázeňským městem rozbíhají Komonecké stezky – menší síť různě náročných bikových tras po tradičních lesních cestách a stezkách. K trasám jsou pro vás připravené podrobné mapy, servisní zázemí, služby pro cyklisty a také vhodné ubytování.

Luhacovicko - Trail-Busters.com (foto: Petr Slavik)
K tomu si připočtěte neobyčejnou atmosféru populární lázeňské oblasti s bohatým společenským životem a rázem máte před sebou parádní tip na výlet nebo rovnou dovolenou. Tak to pojďme projet!

TIP: Nejznámější luhačovický minerální pramen je Vincentka. V lázeňství se používá zejména k inhalačním a pitným kúrám při nemocech cest dýchacích, dále hlasivek, poruchách výměny látkové a žaludečních vředech. Jméno dostal podle hraběte Vincence ze šlechtického rodu Serényiů, který zde koncem 18. století dal postavit první léčebná a ubytovací zařízení. Pramen můžete vyzkoušet přímo na lázeňské kolonádě.

Luhacovicko - Trail-Busters.com (foto: Petr Slavik)

…toto je jen začátek příběhu. Zbývající část a mnoho dalších reportáží, videí a tras v GPX najdete na webu Trail-Bustres.cz
Trail-busters.com