reklama

reklama

Danny MacAskill hostem letošního Dressler Camp

Danny MacAskill v ČRJistě si vzpomenete na videa neskutečně nadaného trialisty Danny MacAskill! Poslední bylo z „jeho hlavy plné dětských snů“ a bylo skutečně výjimečné. No a tenhle borec přijede, respektive už přijel do ČR na Dressler Camp.

Je zde, aby se stal jednou z hlavních hvězd Dressler campu, který se aktuálně koná v Tanvaldu. Jedná se o šestidenní akci, kde se nadšenci do trialového ježdění na kolech, motorkách a jednokolkách učí, závodí a baví.

*Stručná Dannyho vizitka na konci článku

Před dvěma týdny zveřejnil trialista Danny MacAskill své nové video Imaginate, které připravoval dva roky. Od první chvíle sklízí zasloužený úspěch, zhlédnutí videa se počítá na miliony. Nádherně odvyprávěný příběh a precizní osobitý styl ježdění z něj dělají něco víc než jen sestřih triků na kole. Danny má opravdu nabitý program, přesto tento týden poprvé navštíví Česko. Po stresu z posledních dní se rozhodl relaxovat. Pro svůj odpočinek si vybral trialový Dressler Camp v Tanvaldu, který pořádá už sedmým rokem mistr světa v biketrialu Josef Dressler. Danny přiletěl se svými týmovými kolegy z Inspired Bicycles ve středu a na Campu se zdrží až do jeho konce v neděli 7. 7.
Danny MacAskill v ČR

„Je pro mě obrovskou poctou, že si Danny vybral můj Camp jako relax po svém náročném programu posledních dní,“ říká pořadatel Campu Josef Dressler.

Dressler Camp plný zvučných jmen i „obyčejných“ cyklistů
V posledních letech do Tanvaldu přijíždí přes 200 účastníků. I letos se těší pořadatelé na velkou účast začínajících trialistů, profesionálních závodníků, ale třeba i dětí, které si jen chtějí zlepšit techniku a ovládání kola. Z Anglie přiletí Jack Carthy, sedmnáctiletý čerstvý mistr Evropy a Ali C, další ze streetového teamu Inspired Bicycles. Z Maďarska Márk Fábián, nejlepší současný světový trialista na jednokolce. Z Norska Thomas Aasen, jezdec, který točí zajímavá videa. A další jezdci z Rakouska, Dánska, Polska, Německa, Rumunska, nebo Izraele. Za domácí jezdce jmenujme alespoň našeho současného nejlepší biketrialistu Václava Koláře, několikanásobného mistra světa nebo našeho nejlepší jednokolkaře Adama Geržu.

Ježdění „od srdce“, trénování, závody a zábava tvoří duši Campu
Každý ze šesti dní je trochu jiný. První dny jsou věnovány spíše trénování trialového ježdění. „I nezkušený účastník Campu si může půjčit kolo a vyzkoušet si trial. Nebo může pilovat techniku na svém kole,“ říká Josef Dressler. Třeba i na horském nebo dětském kole. Každý den jsou připraveny odpolední závody. Ve čtvrtek třeba 4XTrial, v pátek motorkový trial a freestyle contest, v sobotu pak hlavní celodenní biketrialový závod a podvečerní finále. „Na poslední večer (sobota 6. 7.) chystáme i dva koncerty. Vystoupí kapela Overhype a The Gangnails. O zábavu určitě nebude nouze. A pokud se někdo nemůže Campu aktivně zúčastnit, může se přijet alespoň podívat na své oblíbené jezdce a podpořit je v závodech. Pro takovou návštěvu jsou nejvhodnější čtvrtek, pátek a sobota,“ dodává Josef.

Danny MacAskill v ČR

Tréninkové tajemství Dannyho a Pepy – každý den zákusek!

Rychlý kvíz s Dannym a Josefem ukázal, že tajemství úspěchu zřejmě netkví v hodinách tréninku, ale v každodenním pamlsku…

Danny MacAskill Josef Dressler
Hlavní cíl: Hlavní cíl:
Jezdit každý den a pokaždé nově. Dělat věci taky, aby bavily mě i ostatní.
 
Nejlepší moment: Nejlepší moment:
Jízda na vrcholu plotu bez ztráty zubů na konci! Každá chvíle, kdy vás kolo poslouchá a rozesměje.
 
Rada pro začínající: Rada pro začínající:
Jezděte pro sebe a pro radost z jízdy. Nejezdíte proto, abyste byli sponzorováni, ale protože máte jízdu na kole prostě rádi. Když tomu věnujete dost, sponzoring přijde sám. Jděte do toho s chutí a srdcem, připravte se na to, že dostane jen tolik, kolik jste ochotni obětovat.
 
Tajemství tréninku: Tajemství tréninku:
Každý den zákusek! Každý den zákusek!
 
Motto: Motto:
Užít si života, co to jde. Usměj se!

 

Danny MacAskill (*23. 12. 1985, Dunvegan, Skotsko)

Původním zaměstnáním mechanik jízdních kol, dnes profesionální trialový jezdec Inspired Bicycles. Svět se do něj zbláznil 19. dubna 2009. Tehdy mu bylo třiadvacet a na YouTube zveřejnil své pět a půl minuty dlouhé video „The Funeral“, které mu změnilo život. Přes noc získal stovky tisíc zhlédnutí, dodnes ho vidělo téměř 33 milionů lidí. Velmi rychle se objevil na stránkách New York Times a v několika dalších významných médiích, začal pracovat pro Hollywood jako kaskadér a objevil se v televizní reklamě na nový Volkswagen Golf Estate.

Byl nominován na cenu Laureus World Sports Awards v kategorii Akční sportovec roku (Action Sportsperson of the Year), National Geographic ho nominovali na cenu Dobrodruh roku (Adventurer of the Year Award). V roce 2010 následovalo další video. Opět ve spolupráci s Davem Sowerbym, nově v produkci Red Bull Media House. Dannyho Cesta zpátky domů (orig. Way Back Home) získala během krátké chvíle 15 milionů zhlédnutí, do dnešního dne ji vidělo přes 27 milionů fanoušků. Poslední video s názvem „Imaginate“ se objevilo na YouTube před dvěma týdny a opět vyvolalo vlnu emocí.
www.dannymacaskill.co.uk

A zde jeho nejznámější a nejsledovanější videa: