reklama

reklama

Mañana Air Shorts 2.0 & Spooky Camo – TEST

Mañana Air Shorts 2.0 Blue & Spooky Blue Camo - TEST
Mañana není jméno španělské babičky, i když tahle značka pochází z Babičkova. Mañana Wear jsou bikové a volnočasové hadříky od poměrně mladé brněnské firmičky. Před pěti lety ji založilo pár nadšenců, kteří měli touhu realizovat svoje představy o designu bikové módy.

Mañana Air Shorts 2.0 Blue & Spooky Blue Camo - TEST

Mañana Air Shorts 2.0 Blue & Spooky Blue Camo - TEST

Zatím jen smutně hledím z okna

Když z jara přistál v redakci balík s velkými logy Mañana na obalu, těšili jsme se, jak tyhle veselé a barevné hadříky vytáhneme do akce. Letošní jaro ale zrovna moc příležitostí nenabídlo. Volný dres s dlouhým rukávem FR a DH střihu, stejně jako kraťasy z pevného a odolného materiálu, si pro důkladnou prověrku žádaly specifické podmínky. Po první krátké enduro vyjížďce v období, kdy sníh pomalu odtával z lesních cest, jsme museli na tu správnou příležitost chvíli počkat. Ale dočkali jsme se!

Jedeme do Krušek!

Onou příležitostí byl náš redakční výlet do Krušných hor. Tedy do místa, kde každý materiál dostane nařezáno sluníčkem, větrem, deštěm, mlhou, bahnem, prachem, kamením, hadími klubky kořenů…a ještě mnohem víc! Po tři dny jsem trápil komplet Mañana Wear v podmínkách vskutku krušných a povaze jeho materiálu tedy nanejvýše odpovídajících. Rozdělával jsem oheň, štípal dříví, vařil klobásy na plotně a hlavně hobloval náročné lesní traily. Zkrátka po tři dny jsme žili v harmonické symbióze – já a Babička, tedy komplet Mañana Wear.

Hurá na paintball!

Mam rád barvičky a modrou přímo miluju. Proto mi tenhle dres a kraťáky padly rovnou do noty. A ještě to vypadá, jako když se na výrobě podílela parta šílených hráčů paintballu, kteří šili do dresů svýma puškama o sto šest. Výsledkem je úžasný design! Nebo mně se alespoň hodně líbí!

Mañana Spooky Blue Camo & Air Shorts 2.0 Blue

Volný střih dresu Spooky Blue Camo mi pěkně padnul a nikde netahal ani nekousal. Límeček do „V“ byl také pohodlný a nijak neškrtil. Jako velké plus bych hodnotil schopnost rukávu držet vyhrnutý na předloktí. U spousty dresů po chvilce jízdy rukáv sklouzne dolů, což je někdy k vzteku. Také kraťáky Air Shorts 2.0 Blue padly jako ulité, už jen díky tomu, že jsou prošpikované několika elastickými klíny. Nic tedy nebrání v pohybu všemi směry. Kraťasy od Mañany mají také integrovaný pásek, takže snadno obejmou každý pupek či pivní vanu.

Kde to má kapsy???

Po chvilce ošívání se mě Pišta ptal, co že se děje? Oznámil jsem mu, že nemůžu na kraťasech najít kapsy! Byl jsem z toho trošku zklamanej, protože kapsy jsou důležité i na DH gatích, jako jsou tyto. Náš příběh má ale dobrý konec! Po chvíli jediným slovem nerušeného usilovného šlapání do kopce a poté, co jsem musel na chvíli ulevit pozadí a jal se dupat ze sedla, protnul lesní ticho nečekaný hlas, „Hele, tamto zezadu na stehnech jsou kapsy nebo je to jen větrání?“

inzerce

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Mañana Air Shorts 2.0 Blue & Spooky Blue Camo - TEST

Manana Air Shorts 2.0 Blue & Spooky Blue Camo - TEST

Kapsy nalezeny!

Ta hláška mě dostala, až jsem musel na chvilku zastavit a zkontrolovat situaci. A opravdu, dole na stehnech byly kapsy. A vzhledem k tomu, že jsou pouze ze síťoviny, můžete jinak jen málo prodyšné kraťasy ze 100% polyesteru provzdušnit a vehnat vánek na místa, kde je trocha čerstvého vzdoušku rozhodně příjemná.

Tohle větrá, tamto drží

Kapsy bychom tedy měli a fortelnost (rozuměj odolnost) jsem měl prověřit záhy poté. Stalo se, že jsem vystoupil po zadku do větví, kamenů a jiného krušnohorského „bordelu“. A nestalo se zhola nic. Jen mě ještě chvíli poté trochu brnělo pozadí. Šortky od Mañany i tuhle příhodu ustály bez poskvrnky, a že tam pár nabroušených klacíků koukalo.

Mañana Wear – závěr

Jako pyžámko – kdybych mohl a neohrožoval tím spánek ostatních členů naší krušnohorské výpravy, pak bych v kompletu Mañana Wear snad i spal. No dobře, sundat tenhle veselý modrý komplet a skočit večer do sprchy bylo také příjemné… Každopádně mi tenhle komplet rozhodně sedl, jak svým vzhledem, tak i zpracováním, materiály a odolností. A nakonec to nejlepší – MOC celého setu je krásných 1880 Kč (Dres 790 Kč, kraťasy 1090 Kč), přičemž za tuhle cenu dostanete hóodně muziky.

Jednotlivé komplety v nabídce Mañana Wear jsou příkladně barevně sladěné a vybírat si proto můžete z více barevných provedení. A pokud by na vás bylo tohle oblečení příliš drsné, koukněte na novinku v nabídce Mañana Wear – kraťasy Up&Down Enduro s vyjímatelnou hygienickou vložkou.

Více informací o oblečení Mañana Wear najdete na stránkách www.manana-wear.cz

Líbí se… Dalo by se zlepšit… Pro koho?
Dobře padnoucí střih dresu i kraťasů
Lehký a vzdušný materiál dresu
Rukávy drží vyhrnuté
Odolný materiál kraťasů
Integrovaný pásek
Odvětrání na stehnech
Vzhled
Ocenil bych klasickou kapsu na kapesníky, nářadíčko nebo mobil
Prodyšnost kraťasů není nijak mimořádná, ale to je nezbytná daň za jejich odolnost
Tyhle hadříky od Mañana Wear nejsou zrovna ideální pro běžné bikování po práci, tedy pokud z kanclu nejedete rovnou na dirty nebo do nejbližšího bikeparku. Dres zvládne i poctivé pocení, zato kraťasy více uspokojí ty, kteří jezdí častěji z kopce než do kopce.

Foto Jakub Douda – www.fotojd.cz