reklama

reklama

Město na kole 2013 – fotogalerie

Město na kole 2013O uplynulém víkendu ožila pražská náplavka na Františku bohatým životem cyklistickým. K vidění zde byla řada stánků s koly všeho druhu, od sjezďáků AGang Ninja DH, přes Fatbiky Hozny Kopky po městské cruisery Electra ale i řada dalších atrakcí, soutěží a jiných veselostí.

Na této akci jsem se byl podívat poprvé a docela mě překvapilo, jak velké bylo stanové městečko tvořené expozicemi jednotlivých vystavovatelů, propagačních stanů a vůbec. Již z celkového pohledu je patrné, že nejvíce do světa svítil žlutý oblouk Author a nepřehlédnutelný byl také jeho stan. A když už je někde Author, tak nesmí chybět ani AGang. „Dobrý den, neměli byste tu náhodou Patriota 27,5? Hrozně rád bych si ho zkusil a případně výhledově snad i koupil,“ padl jeden dotaz od sympatického mladíka, když jsem vedl družný rozhovor s Járou Spěšným.

Tato akce překvapivě nebyla pouze výstavní a zábavní. Několik značek dokonce nabízelo k vyzkoušení svá kola jako třeba ty začínající od „A“ (Author, AGanga), v úvodu zmíněné fatbiky Duratec nesoucí podpis Honzy Kopky a pak také Ghost, Lapierre nebo Electra, stylové městské cruisery. Hlavním lákadlem byla ale pochopitelně městská Spolestyle trať, jejímž ústředním bodem byla Jagermeister Tartra z které se skákalo dolů a na níž se v závěru předávali ceny.

Zajímavým pokoukáním byly také soutěže ve flatlendu za účasti české špičky. Jak málo někomu stačí ke štěstí – pár metrů čtverečních rovné plochy a jedno malé kolo se stupačkami. Pak se nestačíte divit!

Druhým vrcholem sobotního programu byla after párty v klubu 2. patro, ale ta když se rozjížděla, byl jsem už doma a balil věci na neděli. Chystal jsem se na ranní vstávání a cestu vlakem směr Řevnice, abych si mohl v sedle Ghostu Cagua 650B vychutnat celodenní putování po Brdském hřebeni zpět do Prahy.

A zbytek už vám poví obrázky…
Foto: Štěpán Hájíček

Ghost Cagua 650B