reklama

reklama

SingleBe Bikes podruhé + exkluzivní video

SingleBeZakázková stavba rámů a unikátních kol z kvalitní oceli, tak zní jednoduché motto, které charakterizuje českou garážovku SingleBe. Po krátkém představení projektu SingleBe, jež jsme před časem přinesli, se dnes do rámařských dílen značky vracíme s úkolem zjistit, co nového se od naší poslední návštěvy událo.

Ač se událo mnohé, základním stavebním kamenem i nadále zůstává sada ocelových trubek doplněná o typický syrový vzhled. Materiál na stavbu rámů pochází od renomovaných výrobců, anglickou značku Reynolds doplnily počátkem roku italské trubkové sety Columbus Zona a optat se můžete i na další taliánskou klasiku v podání značky Dedacciai. Stačí jen ukázat prstem, vybrat si to nejlepší a nechat se přesvědčit o tom, že ocel má i v dnešní době stále co nabídnout. Nechme ale na chvíli stranou racionální argumenty, jízda na ocelovém rámu je přece hlavně o pocitech, o nevšedních zážitcích za řídítky. Tomu, v duchu kultovního hesla „steel is real“, věří u SingleBe.

SingleBe  555

Ocelový sporťák s příchutí benzínu

Světem motosportu inspirovaná rychlá sportovní devětadvacítka s označením SingleBe 555. Název a barevné podání rámu je odkazem na závodní speciál Subaru Impreza, který v devadesátých letech pilotoval proslulý rallye závodník Colin McRae. Cílem projektu bylo vyrobit svižné, na údržbu nenáročné kolo vyvedené v nestárnoucích válečných barvách Subaru. Dvojitě zeslabovaný devětadvaceti palcový rám s vnitřním vedením bovdenů a hadic byl v duchu zadání osazen klasickým řetězovým pohonem s převody 1×10 a odpruženou vidlicí se zdvihem 120 milimetrů.

Svět rychlých kol a náročných erzet evokuje efektní půlené lakování, na kterém si u SingleBe zakládají. Odhalené probarvené sváry na straně jedné, bezchybná metalická modř na straně druhé, gravírované logo na hlavové trubce jako bonus, příznačná ozdoba garáže nejednoho petrolheada, co říkáte?

SingleBe SP013

Krycí jméno SP013

Mimo sportovních a sportovně universálních kol naleznete v nabídce SingleBe i jednoho ryzího závoďáka s koly o průměru devětadvacet palců, který má v popisu práce rozvířit dosud zaběhnuté pořádky na startovních roštech vybraných akcí. Nese jméno SingleBe SP013, je svařen z anglických zeslabovaných trubek Reynolds 725, chlubí se velmi zajímavou hmotností 1890 gramů ve velikosti 19“ a vedle hordy karbonových soupeřů bude dozajista k nepřehlédnutí.

Přírodní ocelové provedení s přiznanými sváry je v tomto případě kombinováno s černým lakem a červenými polepy, rukopisu značky odpovídá rovněž vnitřní vedení bovdenů a hadic nebo logo vyryté přímo na hlavové trubce. Rám bude nasazen v závodech Českého poháru v disciplíně cross-country kategorie U23, zúčastní se vytipovaných maratonů, hlavním cílem ale zůstává nominace na Světový pohár v Novém Městě na Moravě, popřípadě účast na dalších evropských klání světového seriálu. Držme palce!

SingleBe

Pokračování příště

Plány do budoucna naznačují, že SingleBe chystají expanzi i do dosud neprobádaných oblastí. Zářným příkladem může být koncept Trailkiller, který v březnu dorazí na hravé technické traily. Pevný rám pro vidlice se zdvihem až 140 milimetrů doplní, přesně podle aktuálních trendů, kola o průměru 27,5“.  Zbrusu nového rámu se dočkají i příznivci trialu, lahůdkou pak bude zakázková stavba rámu pro bikepolo, v jehož konstrukci se počítá se spojkami od kultovního amerického výrobce S&S, ty zpříjemní případný transport rámu. Procesem testování v současné době prochází také řada snowscootů SnowBe, těšit se na ně můžete ještě tuto zimu.

SingleBe 555

Otestuj si mě

Vše podstatné o dění kolem značky SingleBe naleznete na čerstvě dokončených webových stránkách www.singlebe.com, kde brzy přibudou informace o možném testování. Předváděcí 29er s krátkou zadní stavbou se právě připravuje a slibuje notnou dávku hravosti. Vhodnou příležitostí ke svezení bude i jarní Kemp technického ježdění (vše podstatné na facebookové stránce), který v krásném prostředí Toulovcových Maštalí pořádá enduro jezdec Jiří Fikejz. Kola SingleBe zde nemohou a nebudou chybět.

SingleBe SP013

Pro další informace o zakázkové stavbě ocelových rámů se znakem SB na hlavové trubce navštivte výše zmíněné webové nebo  facebookové stránky značky. Nezapomeňte ani na náš starší článek, ve kterém jsme vyzpovídali zakladatele SingleBe Toma Kutina. Teď už se ale pohodlně usaďte, slíbená video premiéra je tu!

Premiéra nového videa exkluzivně na Bikeandride.cz

Steel is back – SingleBe 29er from SingleBe Bikes on Vimeo.

Foto: SingleBe