reklama

reklama

Hope Techbar – TECH NEWS

Hope TechbarAnglická značka Hope, známá precizním opracování hliníku, představila na londýnské výstavě Core Bike Show další z řady novinek pro nadcházející sezónu. Jemnou práci s frézkou tentokrát nahradily poněkud hrubší postupy,  masa hliníku se zhmotnila do podoby poctivých sjezdových řídítek.

Řídítka Hope Techbar byla od počátku koncipovana pro nasazení na sjezdových a freeridových tratích, tomu odpovídá odolný materiál v podobě hliníku řady 7050 a především velkorysých 800 milimetrů šířky. Tedy rozměr, který se poslední dobou stále silněji hlásí o slovo. Navzdory plnotučnému vzezření se hmotnost podařilo udržet v rozumných mezích, 290 gramů neurazí příznivce endura, natožpak ostříleného sjezdaře. Technickou zajímavostí je stěna řídítek, která má po celé své délce proměnlivou tloušťku v závislosti na působících silách, celek tak zůstává dostatečně pevný při zachování rozumné hmotnosti.

Hope Techbar

Na první pohled jde zajímavý vzhled ruku v ruce s funkcí. Povrch řídítek je ozdoben nejrůznějšími stupnicemi, aby si každý mohl nastavit pozici gripů a pák, stejně jako natočení řídítek přesně tak, jak mu to vyhovuje, navíc s milimetrovou přesností. V nabídce Hope se brzy objeví trojí verze řídítek s rozdílným zvednutím (10, 20 a 30 milimetrů), zahnutí zůstává u všech variant stejné (5° vzhůru, 7° směrem k jezdci).

Výroba řídítek Techbar byla v rámci snižování nákladů přesunuta do Asie. Obdivovatelé značky ale nemusí truchlit, přímo v továrně Hope v anglickém hrabství Lancashire už teď chystají  karbonovou verzi řídítek a slibují, že ta se na východ jen tak nepodívají, leda byste si je tam sami odvezli…

Hope Techbar

Mezi další novinky přidejme 135 milimetrů dlouhé gripy Hope Lock-On s hmotností 94 gramů a to včetně záslepek. Základ tvoří hliníkové tělo, o aretaci se starají objímky opracované CNC stroji, vše pokrývá vrstva gumy s přilnavou měkkou směsí. Konečně to také někoho napadlo… Studená tvrdá objímka už teď nikoho nebude tlačit ani studit v dlani. Průměr gripu se zastavil na příjemných 30 milimetrech. K dostání budou tři barevné varianty, klasickou černou doplní bílá a transparentní úprava.

Hope Lock-On

Zákulisní informace hovoří o dalších novotách, na které se brzy můžeme těšit. V prvé řadě jde o zapletená kola o průměru 27,5“, kde Hope zkombinuje své náboje s ráfky ZTR Arch EX, v druhém sledu se šušká o maratonských zapletených kolech s karbonovými ráfky.

Hope

Více informací o produktech značky naleznete na domovských stránkách Hope nebo na poněkud chudých stránkách oficiálního českého dovozce yarroline.com