reklama

reklama

Renthal 2013

RenthalBritská značka Renthal vstupuje do nové sezóny s mírně pozměněných sortimentem. Fanoušci se dočkají dlouze vyhlížených lock-on gripů a hlavně inovované verze legendárních zlatavých řídítek Fatbar, která se s úspěchem zabydlela na nejednom českém enduro biku.

Značku Renthal není třeba zdlouhavě představovat, za chlapíky z anglického Manchesteru hovoří pětatřicetileté zkušenosti s výrobou motokrosových komponentů, které se před několika lety rozhodli zúročit i v bikovém průmyslu. Lehké, odolné díly z kvalitních materiálů si poměrně záhy našly kupce z řad sjezdařů či enduro jezdců, Renthal tak šlape do pedálů dodnes a i do roku 2013 si přichystal několik novinek.

Gripy Renthal Lock-On

Gripy jsou u Renthalu ryze funkční záležitostí, která nepodléhá módním trendům a vyžaduje navýsost vědecký přístup. Vše začíná u použité gumy – samozřejmostí je možnosti volby mezi  měkkou, střední a tvrdou směsí, specialitou je pak měkká verze s příměsí částic kevlaru, ty činí grip i přes poddajnost dostatečně odolným. Fádní vzhled gripů je rovněž stoprocentně účelový, přidané barvivo totiž negativně ovlivňuje výsledné vlastnosti, populární jásavé barvičky tedy u Anglánů rozhodně nehledejte.

Renthal Lock-On

Všechny výše zmíněné vychytávky sdílejí i nově představené gripy s aretačními objímkami, které doposud testovala flotila zkušební jezdců v čele se Samem Hillem nebo Chrisem Akriggem. Objímky jsou pevně spojené s tělem gripu, aby se předešlo vzniku jakékoli nepříjemné vůle, součástí jsou i integrované záslepky. Do škály směsí byla přidána extra měkká varianta s názvem Super Comfort, s tvrdou směsí se pro lock-on variantu gripu nadále nepočítá. Závěrem dodejme informaci o hmotnosti, ta činí 114 gramů.

Renthal Lock-On

 

Řídítka Renthal Fatbar Lite

Na prahu nové sezóny se u Renthalu rozhodli odlehčit dnes již legendární model Fatbar (který jsme měli možnost otestovat). Vznikla tak hliníková řídítka s názvem Fatbar Lite, která reagují na poptávku enduro a all-mountain jezdců po stále lehčích a lehčích komponentech. Fatbar Lite byla zkrácena o čtyři centimetry na finální šíři 740 milimetrů, hmotnost klesla na snesitelných 269 gramů, přičemž pověstná tuhost a odolnost zůstala zachována tak, jak jsme zvyklí. V nabídce nalezneme čtyři varianty s prohnutím 10, 20, 30 a 40 milimetrů, průměr v místě uchycení představce je standardních 31,8 milimetrů. Poznávacím znamením zůstává i nadále zlatavě anodizovaný povrch, který se vyznačuje vysokou odolností proti oděru.

Renthal Fatbar Lite

Pro více informací o produktech značky Renthal navštivte webové stránky výrobce nebo stránky českého dovozce.

Renthal Fatbar Lite