reklama

reklama

Silvini Rango & Borgo & Vetta – TEST

SILVINI - test obleceniStará pravda říká, že konec sezóny znamená pouze počátek příprav na sezónu další. Řádně potrénovat ale nestačí, až vykouknou první jarní paprsky slunce, bude pozdě na nervózní postávání přes šatníkem se slovy „já nemám vůbec nic na sebe“. Zachovejte paniku, máme tu pro vás další tipy a testy oblečení Silvini.

S oblečením od italské značky Silvini se na našich stránkách nesetkáváte poprvé, před časem jsme nabídli obsáhlý test volných kraťasů a dvojice dresů. Dnes budeme pokračovat, na své si tentokrát přijdou ti, kteří si příliš nepotrpí na upnuté oblečení a i na kole upřednostňují nenápadný civilní vzhled a všestrannost. Zmíněný popis dokonale naplňují kraťasy volného střihu Rango nebo sportovní triko s přídomkem Borgo. Oba kousky patřící do sportovně-volnočasové kolekce Silvini. Nám dělaly společnost v průběhu léta a také části podzimu. Jak to dopadlo?

Silvini Rango – volné kraťasy

Zdařilý kompromis mezi odolností, vzdušností a volností pohybu, tak působí decentní černošedé kraťasy Rango na první seznámení a zkušenosti z terénu to jen potvrzují. Materiál je lehký, poddajný, příkladně odvádí vlhkost a přebytečné teplo a současně je natolik odolný, aby ustál nejeden neplánovaný výlet přes řídítka nebo rande za šípkovým keřem. Na těle sedí, díky v pasu všité gumě, poměrně spolehlivě a v případě pochybností vše zkrotí pásek, který je součástí kraťasů.
SILVINI - test obleceni

Drobný náklad snadno pohltí pětice kapes, čtyři z nich jsou chráněny klasickým zipem, pátá klopou se suchým zipem. Dvojice zadních kapes trpí až příliš úzkým vstupem, který dost limituje možnosti jejich použití. Zbývá už jen doladit šíři nohavic pomocí stahovacího suchého zipu, popřípadě rozepnout ventilační otvory na bocích, a můžeme vyrazit do akce.

Přítomnost odnímatelných vnitřních kalhot s vložkou předurčuje model Rango pro použití na horském kole. Vnitřní část vychází ze stejné filozofie jako zbytek kraťasů, nestahuje, netlačí, volnost je omezena jen tam, kde je to skutečně nutné. Není až takovým překvapením, že gumu nalezneme v oblasti pasu a také na koncích relativně krátkých nohavic, kde situaci jistí i protiskluzové silikonové tečky.
SILVINI - test obleceni

Testovací jízda rychle prozradí, že délka nohaviček není vůbec na škodu, naopak, vše drží na svém místě jako přibité, nic nesjíždí, nic netahá. Samotná jednodílná hygienická vložka nabízí nezanedbatelnou míru pohodlí prostřednictvím devíti polstrovaných panelů a nezaslouží si nic jiného než slova chvály. Vnitřní a vnější díl drží pohromadě trojice praktických poutek, spoj je pevný a hlavně dostatečně flexibilní.

Nezanedbatelnou výhodou volných kraťasů Silvini Rango je jejich univerzalita. Dopoledne odedřou bahnitou projížďku na biku, odpoledne horskou pěší túru a ostudu neudělají ani navečer (samozřejmě dle míry zablácení), kdy je v plánu návštěva jedné z oblíbených hospůdek. Testované kraťasy Silvini Rango na sobě nenesou téměř žádné známky použití i přesto, že mimo nespočtu hodin v sedle absolvovaly například i kurz přežití, kde o těžké podmínky nebyla nouze. V našem testu zkrátka obstály na výbornou.

Cena Silvini Rango – 1590 Kč

Více info a více sportovního oblečení najdete v e-shopu Silvini

Líbí se… Dalo by se zlepšit…
Pohodlný, poddajný, vzdušný, a přesto odolný materiál
Civilní vzhled a všestrannost použití
Kvalitní vnitřní kalhoty s vložkou
Příliš úzký vstup do zadních kapes

Silvini Borgo – sportovní triko

Alternativou klasického přiléhavého dresu v nabídce značky Silvini je víceúčelové sportovní triko s označením Borgo. Triko pohodového volného střihu s plochými švy je ušito z funkčního materiálu lightMESH, který zaujme svou lehkostí a vzdušností. Moderní technický materiál doplňuje atraktivní zelenkavý potisk na prsou a zádech, v našem případě na černém podkladu. Trochu nezbytné praktičnosti dodává malá kapsička schovaná na boku zadního dílu dresu.
SILVINI - test obleceni

Za horkého počasí oceníte lehkost a prodyšnost, triko schopně saje pot a velmi rychle schne. S trochou nadsázky by se dalo říci, že mokré zůstává jen pár vteřin poté, co ho vyndáte z pračky. V reálném provozu ale narazíte na situace, kdy bude i oslavovaná vzdušnost na obtíž. Stačí zabloudit na trail, který lemují trny větší než malé, a je oheň na střeše, vlastně díra na triku. Je třeba trocha pozornosti, utlumit pudy sjezdaře nebo volit odolněji provedený svršek. Jak jsem předeslal, kapsička přidává na praktičnosti, ale mějte na paměti, že se hodí opravdu jen na drobnosti. Každý gram navíc se nepříjemně podepíše na pohodlí.
SILVINI - test obleceni

Dres Silvini Borgo samozřejmě není vhodný jen a pouze na kolo, hravě obstojí při jakékoli letní venkovní aktivitě a poslouží také v rámci rozličných halových sportů. Univerzalita sebou nese jedno pro cyklistu podstatné ale, zadní díl není prodloužený, a tak je třeba o to pečlivěji volit správnou velikost.

Cena Silvini Borgo – 890 Kč

Více info a více sportovního oblečení najdete v e-shopu Silvini

Líbí se… Dalo by se zlepšit…
Lehký, prodyšný, rychleschnoucí materiál
Všestrannost
Vzhled
Kapsička na drobnosti
Odolnost
Prodloužený zadní díl

Silvini Vetta – cyklo větrovka

A do třetice se ještě pojďme dnes podívat na doplněk, který využijete ještě v průběhu zimy, případně jej plně oceníte s příchodem jara – lehká větrovka s odepínacími rukávy Silvini Vetta. Tato je vyrobena je z lehkého, hustě tkaného věkuvzdorného materiálu Windbreakrer WR, který je zároveň i příjemný na holém těle.
SILVINI - test obleceni

V první řadě je příjemný dobře padnoucí sportovní střih s adekvátně prodlouženým zádovým dílem. Stěžovat si rozhodně nelze na nedostatek reflexních ploch ani na nedostatečný výběr barevných variant (4 kombinace). Pevnou součástí bundy je kapuce, běžně schovaná v límci. Ve sbaleném stavu v podstatě funguje jako polstrování límce.

Myšlenka bundy se samostatnými rukávy není nijak revoluční, přesto je nadevše praktická. Sundat nebo nadat rukávy lze během pár okamžiků, tak, jak se mění počasí. Velké plus má u nás Silvini Vetto za prodyšnost – nezapaříte se v ní ani při déle trvající intenzivní zátěži. Přiměřená je rovněž ochrana proti dešti, i když se primárně nejedná o pláštěnku.
SILVINI - test obleceni

Drobnou výtkou by mohl být těsnější střih v oblasti ramen, který jsme zaznamenali ale pouze v jednom případě (k testu jsme měli dvě bundy ve dvou velikostech), případně o něco větší objem ve sbaleném stavu. Zabalená bunda vám v ze zadní kapsy dresu udělá slušný hrb na zádech, do batohu se ale vejde hravě, hmotnost je minimální, takže to vlastně není až taková tragédie… Navíc všechna případná negativa suverénně válcuje příznivá pořizovací cena 1480 Kč.

Více info a více sportovního oblečení najdete v e-shopu Silvini

Líbí se… Dalo by se zlepšit…
Lehký materiál a větruodolnost
Odepínací rukávy
Kvalitní zpracování
Reflexní prvky
Příznivá cena
Užší střih v ramenou (pouze u jednoho testera)
Lehce větší transportní objem
Potřebujete kapuci?

SILVINI - test obleceni