reklama

reklama

Holux FunTrek 130 Pro – Představení

Holux FunTrek 130 Pro - PredstaveniPodle britských výzkumů si mnoho řidičů nedokáže představit jízdu automobilem bez navigace, přiznám se, že patřím mezi ně. Je proto s podivem, že v sedle kola zatím bojuji se svým orientačním smyslem a papírovou mapou. Pomocnou ruku mi nyní nabízí HOLUX v podobě outdoor navigace FunTrek 130 Pro, vybavené mapovou aplikací SmartMaps, která se zanedlouho objeví v redakčním testu.

Multifunkční krabička

Společnost HOLUX se na písečku GPS navigací pohybuje již bezmála dvacet let a ve svém produktovém portfoliu nezapomíná ani na lavinově se rozrůstající skupinu milovníků outdoorových aktivit. Pro cyklisty je přichystána bytelná hračka s neméně hravým názvem FunTrek 130 Pro, která kombinuje funkce cyklocomputeru a sporttesteru s možností plnohodnotné navigace v terénu. Pádu, vodě a snad i konci světa odolná krabička je dobře použitelná i pro turistiku nebo geocaching, a poslouží i v autě při dopravě za adrenalinovými zážitky.

Ukaž se pane Holux

FunTrek komunikuje se světem pomocí třípalcového dotykového displeje s technologií TFT-LCD a rozlišením 240×400 pixelů, v útrobách skrývá citlivý GPS čip, výměnnou dobíjecí Li-on baterii a slot pro paměťovou kartu SDHC s nainstalovaným softwarem. Výrobcem udávaná výdrž baterie se pohybuje mezi osmi a dvanácti hodinami v závislosti na míře a četnosti využití podsvícení displeje. Pro úplnost dodejme, že přístroj o rozměrech 58x105x23 milimetru váží 124 gramů včetně baterie.
Holux FunTrek 130 Pro - Predstaveni

Roztočme kola…

…neboť jen tak zjistíme, že žlutošedý fešák trumfne bez větších obtíží většinu chytrých cyklocomputerů. Údaje týkající se rychlosti, vzdálenosti, času, polohy, nadmořské výšky, to vše a mnoho dalšího FunTrek zpracovává a přehledně zobrazuje na displeji tak, jak jen uživatel chce. Je libo tabulku nebo rovnou graf? K dispozici je, vedle GPS výškoměru, barometrický výškoměr nebo přesný kompas, a díky volitelnému příslušenství v podobě hrudního pásu, bezdrátových čidel kadence a rychlosti lze přístroj jednoduše dovybavit o funkce maximálně našláplého sporttesteru. Spojení s čidly a měřiči přitom probíhá pomocí bezdrátové technologie ANT+, proto by Holux FunTrek měl fungovat i s jinými neoriginálními měřiči, které využívají tento otevřený komunikační protokol.
Holux FunTrek 130 Pro - Predstaveni

Přepočítávám

Navigační funkce FunTreku zajišťuje mapový a navigační software SmartMaps (již jsme testovali verzi určenou pro chytré telefony), předinstalovaný na paměťové kartě, kterou dostanete spolu s navigací. V balíčku dodaných mapových podkladů ocení tuzemští bikeři zejména podrobnou mapu ČR a SR v měřítku až 1:10 000, turistickou mapu ČR v měřítku 1:25 000 a cykloturistickou mapu ČR a SR v měřítku 1:40 000. Mapová vybavenost umožňuje pohodlné plánování tras po silnicích, ale hlavně po cyklostezkách a značených turistických trasách KČT. Pro práci s mapami je připravena aplikace SmartMaps PC Manager, pomocí které lze rovněž nahrávat existující trasy ve formátu GPX.
Holux FunTrek 130 Pro - Predstaveni

FunTrak a ti další

Žlutošedý pogumovaný FunTrek 130 Pro se sám o sobě nabízí v několika prodejních balíčcích, které se liší množstvím externích měřičů a čidel. Základní varianta, kdy je v balení pouze navigace HOLUX s aplikací SmartMaps včetně zmíněných podrobných map České a Slovenské republiky vyjde na přijatelných 5 990 Kč. Další dva „stupně výbavy“ přidávají měřič tepové frekvence (sada HRM), respektive měřič TF, snímač rychlosti jízdy, snímač kadence a náhradní držák na představec kola balíček Bundle (cena 7 990 Kč).
Holux FunTrek 130 Pro - Predstaveni

GPS cyclocomputery Holux

Pokud po mapové GPS navigaci netoužíte, ale chcete důsledného tréninkového parťáka, který bude mýt dokonalý přehled o vašem výkonu, můžete si vybrat jeden ze dvou vyspělých GPS cyclocomputerů Holux. Vyšší verzi Holux GPSport 260 Pro, která vás mimo záznamu všech potřebných veličin dokáže rovněž navigovat po uložené trase nebo základní variantu Holux GPSport 245 Cyklo Logger, která se s cenou 1 790 Kč příliš nevzdaluje lepším cyclocomputerům bez GPS!

Všechny potřebné informace a ceny o produktech SmartMaps najdete na stránkách www.smartgps.cz