reklama

reklama

SRAM pART Project

SRAM-pARTCo má společného rozervaná duše umělce se světem cyklistiky? Přece charitativní projekt SRAM pART, kde se z nejrůznějších bikových dílů stávají díla umělecká. Druhý ročník této zajímavé akce vrcholí právě v těchto dnech.

Celý projekt je založen na překvapivě jednoduchém scénáři. Kurýr v kšiltovce SRAMu doručí balíček plný rozličných komponentů na adresy dvaadvaceti předem pečlivě vybraných umělců (ano, správně, ani jedno jméno mi nic neříká), ti mají za úkol nerušeně tvořit a podpořit tak dobrou věc. Základními stavebními kameny jsou převodníky, kliky, kazety, ale i jiné součástky z produkce koncernu SRAM, fantazii se meze nekladou. Umělecká díla jsou následně vystavena a hlavně vydražena ve prospěch charitativní organizace World Bicycle Relief, která dodává jízdní kola lidem v zemích třetího světa a výrazně tak usnadňuje jejich každodenní život. Mimochodem, mezi propagátory myšlenky této bikové charity patří silničář Chris Horner nebo biková legenda Bart Brentjens.
SRAM-pART

Více o projektu lze nalézt na stránkách SRAMu www.sram.com/partproject/ nebo organizace World Bicycle Relief worldbicyclerelief.org.
SRAM-pART