reklama

reklama

Prokop v plné 4X formě

ProkopÚřadující mistr světa ve fourcrossu MICHAL PROKOP (Specialized Racing) vyhrál čtvrtý závod světové série 4X Pro Tour ve skotském Fort William! Navázal tak na druhé místo před týdnem ve Val di Sole.

Michal bohužel musel obětovat úvodní závod 4X Pro Tour v Houffalize ve prospěch kvalifikace pro olympijský závod v BMX. Naděje na úspěšný vstup do nové 4X série ve Szczawno Zdrój pak spláchl liják, který změnil trať v kluziště jen těsně před jeho startem do kvalifikační jízdy. Ve třetím závodu, minulý týden v italském Val di Sole už Michal dovedl svůj rudý Specialized P.3 za těsně pod vrchol stupňů vítězů, na druhé místo.
Michal Prokop

Davy diváků obléhají fourcrossové trati velkých závodů pravidelně, ale tradiční Mekkou je v tomto ohledu Fort William ve Skotsku. Sem by měl vyrazit každý pesimista považující fourcross za disciplínu na okraji zájmu. Uprostřed hor, dvě stovky kilometrů od většího města, ale kolem trati se tísní burácející tisícovky fandů z celé Anglie.
Michal Prokop

Kvůli problému s řazením odjel Michal kvalifikační jízdu na jediný převod a na čtvrtém místě ztrácel přes vteřinu na vítěze. Závodem ovšem prošel bez větších problémů až do finále. Ani nevýhodné postavení na rampě, ani nepříliš povedený start jej ale nerozhodily, startovní rovinkou proletěl s brilancí hodnou trojnásobného mistra světa, a své vedení si ohlídal až do cíle. Michal Prokop vítězí ve Fort William!
Michal Prokop