reklama

reklama

MAXXIS Ikon – Představení

Maxxis Ikon predstaveniRychlost, rychlost a zase rychlost. Vítr zuřivě proudící otvory přilby. Konkurenti mizící v oblacích prachu kdesi za zadním kolem. Na ráfky nazouvám pláště Maxxis Ikon a podobným představám se jen těžko bráním.

Uspokojí mou malou závodění chtivou dušičku? Nechám si „pár“ kilometrů na rozmyšlenou, Ikony totiž prochází dlouhodobým redakčním testem.

Zkušenosti + Technologie = Maxxis

Společnost Maxxis byla založena v roce 1967 na Taiwanu a za bezmála padesát let existence se vypracovala v jednu z největších gumárenských firem světa. Zkušenost jde ruku v ruce s použitím nejmodernějších technologií, které jsou nabízeny v ucelené řadě plášťů i cyklistům. Předností je široká paleta dezénů, rozměrů a směsí pro všechny terény a všechny myslitelné disciplíny.
MAXXIS Ikon - predstaveni

Tajemství ve zkratce ukryté

Devětadvaceti-palcová varianta pláště Maxxis Ikon je již nějaký čas na trhu a doprovázejí ji poměrně slušné reference. Klasický šestadvaceti-palcový rozměr o šíři 2,20“ je naopak novinkou letošní bikové sezóny. Potvrdí kvality svého staršího, urostlejšího bratříčka? K dispozici máme nejvyšší specifikaci, která nabízí to nejlepší, co u Maxxisu svedou. Na skládací kevlarové patky navazují boky pláště s vrstvou EXO Protection, účelem je zvýšení odolnosti vůči proříznutí a oděru. Běhoun Ikonů se chlubí technologií 3C, tedy použitím trojí směsi gumy. Podklad běhounu je tvořen směsí tvrdou pro dlouhou životnost, povrch pak dvěma druhy směsi měkké pro lepší trakční schopnosti.
MAXXIS Ikon - predstaveni

Přilnavosti a snaze o nízkou hmotnost pláště pomáhá i koncept EXC (Exception Series), který spoléhá na celkové použití měkčích směsí gumy a zároveň vysokou hustotu vláken (až 120 TPI neboli 120 vláken na jeden palec plochy pláště). Propagační materiály udávají hmotnost okolo 535 gramů a maloobchodní cenu 1499 Kč.
MAXXIS Ikon - predstaveni

Rychlík od pohledu

Jaká jsou očekávání na prahu testu? Ve stručnosti – rychlý plášť, jehož domovinou budou spíše suché tvrdé povrchy a který neskrývá své závodní ambice. Vzhledem k šíři 2,20“ a přítomnosti ochrany boků bude zajímavé sledovat také jízdní pohodlí a odolnost plášťů vůči defektům. Zda se domněnky potvrdí či vyvrátí, to ukáže až větší porce testovacích kilometrů. V itineráři jsou jak svižné tratě českých maratonů, tak techničtější terén plný volných kamenů. To vše v provozu s duší i bez ní, navíc za každého počasí. Výsledek čekejte již brzy.
MAXXIS Ikon - predstaveni