reklama

reklama

Do Brna, na Prýgl, porovnat GT Zaskar 26″ a 29″?!

GT Zaskar100, GT Zaskar 100 29Jo, to zní jako dobrý nápad. Bude super porovnat dvě kola od jedné značky, stejný model s téměř identickým vybavením, avšak lišící se průměrem kol. A když se k tomu ještě přidá motivace ve smyslu projet si jeden z vyhlášených brněnský traiů, o kterém byla nedávno zmínka na Trail-Busters.cz, nelze říci než ANO, JEDU!

Na podrobnější popis našich zážitků, dojmů a zkušeností si budete muset ještě chvilku počkat. Chce to nechat chvíli doznívat emoce, utřídit si myšlenky a ujasnit si, které kolo bylo vlastně lepší? Nebo, je vůbec třeba v takovém porovnání vyhlašovat vítěze? Může vůbec někdo vyhrát? Vždyť je to jen osobním přístupu, zvycích a nárocích konkrétního jezdce na konkrétní kolo.

Co můžu už teď odpovědně vyhlásit do světa je, že GT Zaskar 100 a GT Zaskar 100 29 (to je ale čísel…) se v jízdním projevu liší více, než byste možná čekali. Jako by snad ani nešlo o pokrevní bratry, ale spíše o bratrance. Zaskar 100 vás za svými řídítky nenechá pochybovat o svém závodním naturelu, který je ale, pro GT typicky, geneticky propojen s hravostí, jistotou a obratností v těžším terénu. GT Zaskar 100 29 je rovněž hbitý a rychlý stroj, přitom ale jakoby mířil trochu někam jinam, než kam ho řadí jeho čistě tabulková specifika. Namísto čistého závodění si více užívá veselé trailování. Takové, jaké mu dokázal luxusně naservírovat tzv. Prýgl trail, pro ne-Brňáky stezka vedoucí okolo Brněnské přehrady.

*Pro přiblížení atmosféry našeho nedělního bikingu pár fotek a video od kluků z Trail-Buster.cz