reklama

reklama

Trek Roscoe 29er – potvrzeno!

Trek - GF Roscoe 29erNěkdo říkal, že 29″ není vhodný rozměr pro stavbu plně odpružených kol s vyšším zdvihem… Proto musí přijít 27,5″?! Možná to ale až tak úplně pravda není. Již dnes na trhu najdeme povícero kol s velkými koly a „endruro“ zdvihem (okolo 130 mm). Brzy se k nim nejspíš přidá i Trek Roscoe 29er!

Roscoe, Roscoe – nebýval to Gary Fisher? ANO, jistě. Gary Fisher Roscoe byl hodně příjemným 26″ endurem, které ale na čas muselo odejít ze scény. Jeho existenci přebila firemní politika, když se značka Gary Fisher vsákla do katalogu Trek – respektive vznikla řada Trek – Gary Fisher Collection.
Gary Fisher - Roscoe 2009
*Gary Fisher Roscoe 2009 – Na tomhle bílém fešákovi jsem jezdil. Opravdu příjemné kolo – poměrně jezdivé, delší, přitom s nemalým terénním apetitem

Proč by měl původní Roscoe parazitovat na bratru Treku Remedy. Navíc, když se GF kolekce v rámci nabídky Treku soustředila a soustředí čistě na 29″ modely. Určitou náhradou za původní Roscoe byl a je Rumblefish, což je ale spíš trail-bike (opět velice příjemný a šikovný), ale jeho zdvih 120/120 mm (do roku 2011 jen 120/110 mm) ho přeci jen v rámci těžšího terénu poněkud limituje.
Trek - GF Rumblefish
*Trek GF Rumblefish

Proto přichází Roscoe 29er. Informace, specifikace? Zatím nic konkrétního, jen hromada spekulací a jedno pěkné video. Náš odhad? Zdvih kolem 130 mm, byl bych pro zachování tlumiče DRCV (s dvojitou komorou), ale mám takový pocit, že zde nebude, pevné osy všude, taper hlava – a to by tak v zásadě stačilo.

Z videa je patrné, že se zadní závěs proto současnému modelu Rumblefish změnil. Horní rameno již není kolmé a uchycené na horní trubce, ale naopak v základu lehce skloněné a uchycené na spodní trubce. Zkrátka delšímu zdvihu je třeba zajistit dostatek prostoru. Uvidíme, jak tahle hračka bude vypadat a jak se bude chovat na živo. Věřím, že to bude stejně příjemný stroj, jako jeho předchůdce.

*Tak se již webem prosákli konkrétnější informace… Zdvih bude 140 mm a tlumič DCRV bude použit i na tomto kole. A nejen to! Více na BikeAndRide.cz již brzy