reklama

reklama

Rychlebské stezky v České Televizi (video)

Rychleby-CTPřed pár dny odvysílala Česká Televize v rámci zpravodajství krátký informační spot o Rychlebských stezkách. Bikeři, kteří vědí „o čem Rychleby jsou“, se nic moc nového nedozví, možná o nových a nově připravovaných úsecích. Tak i tak je ale maximálně pozitivním signálem, že se náš sport občas mihne v televizi i v nezávodní formě.

*Jelikož video z webu ČT nelze sdílet klasickou cestou, přidáváme klasický odkaz: ČT – Adrenalinová cyklostezka láká dobrodruhy i začátečníky

**Nemáte zvuk? Přečtěte si přepis celého příspěvku

Adrenalinová cyklostezka…

Černá Voda – Rychlebské stezky v okolí Černé Vody na Jesenicku odstartovaly letošní, už třetí sezonu. Jedinečná síť terénních tras pro horská kola si získává čím dál větší oblibu. Ročně sem zamíří deset tisíc vášnivých sportovců.

Okolí Černé Vody nabízí cyklistům čtyřicetikilometrovou síť speciálních tras. Cyklostezky se dělí stejně jako sjezdovky – od žlutých pro začátečníky až po nejtěžší černé. Ty nejnáročnější zavedou cyklisty do hlubokého lesa pod Sokolí vrch, který si už před sto lety oblíbili turisté. Stezky kličkují mezi stromy a žulovými balvany, křižují suťová pole, vedou přes dřevěné lávky i brody horských potoků.

Velká část trailů vede po starých loveckých chodnících. Byly zarostlé, neprůchodné a navíc v nepřístupném terénu. Před pár lety se do jejich rekonstrukce pustilo místní občanské sdružení. „Člověk musí být pořád ve střehu, jsou tam neustálé nástrahy, klopené zatáčky, terénní nerovnosti, skoky,“ popisuje jeden z cyklistů Jakub Navrátil. Méně obtížné trasy vybudovali dobrovolníci na druhé straně obce.

Letos nově přibyla jedna z nejnáročnějších tras, tzv. Velryba. Nebude ale jedinou novinkou. V létě má být hotový další čtrnáctikilometrový úsek. Podle nejmodernějších trendů jej přijede postavit parta zkušených expertů z Velké Británie.

Rychleby-CT-video