reklama

reklama

Pumptrack Nejdek – Opening!

Pumptrack NejdekNa západ na kolo? Napadlo mě, co takhle vzít běžky. A taky jsem je vzal! Na většině míst v republice bylo o víkendu okolo 17°C a ideální podmínky na kolo. V Kruškách to bylo klidně na obojí! Ráno běžky, odpoledne bike v kraťasech. No nezní to idylicky? Někteří se zde i koupou v termálních pramenech Krušných hor!

Přes facebook jsem dostal pozvánku od místních, a říkal jsem si, že v Kruškách už jsem dlouho nebyl a tak jsem se nenechal dlouho přemlouvat. Tentokrát ale žádný enduro, ani XC, nebo DH. (Na který se samozřejmě těším jako pes!) Ale PT opening. Co, že je PT? Přeci pumptrack! V Nejdku kluci dodělali a ujezdili pumptrack, na kterém se vyblbne každý srandy chtivý biker. Navíc netřeba představovat starou 4X dráhu hned vedle, která byla rovněž pomlazena a nabízí tak pěkné poskákání. Jsou tu spíš menší skoky, za co jsem upřímně rád a po zimě mi to maximálně vyhovuje.
Pumptrack Nejdek

Kluci se činili – připravili na sobotní odpoledne stany, včetně laviček a stolů, a tak tu bylo i nějaké to zázemí. To ale není vše. Ke všemu hrála hudba s přistaveného auta doplněného pořádnými repráky. A kdo měl co opékat, měl možnost hodit si to na gril. Voněli klobásky, steaky a dokonce i losos!!!
Pumptrack Nejdek

Druhý den jsem si říkal, kola bude dost a tak jsem vytáhl zmiňované běžky a vyrazil na Přebuz, což je horská vesnička asi 14 km od Nejdku. Přebuz je oblopena horskými pláněmi, které momentálně disponovali asi 30 cm mokrého sněhu. Jezdit se dalo ale luxusně! Do poslední chvíle jsem tomu nevěřil, ale místňák Pavel „Cedric“ mě hecnul a jelo se. Nakonec mi ukázal i termální pramen, kde se dá koupat téměř po celý rok. 😉 Díky Pavle!
Pumptrack Nejdek

Celý víkend na západě se vydařil excelentně! Díky ET-bikez crew za zázemí, pumptrack, super trať, srandu a pohodovou atmosféru! Už se tam zase těším!