reklama

reklama

Ultim8 DownMall Praha 2012 – fotogalerie

Ultim8 DownMall 2012 - fotogalerieA je to za námi. Další (4.) ročník exhibičního klání DownMall, kdy umaštění, upocení a obvykle i zablácení bikeři vtrhnou do naleštěného obchodního centra, kloužou se po hladkých podlahách a létají nad hlavami nakupujících, je již minulostí. Jaký byl? Opět o něco větší, delší, nabitější a zářivější…

Přiznám se, byl jsem na této události poprvé a dojmy, které to ve mně zanechalo jsou různorodé. Je to vážně zajímavý kontrast lidí korzujících mezi obchody, jakoby se snad ani nic mimořádného nedělo, „jen ty hloučky u ochozů trochu překážejí a někdy je tu moc hluk“, stěžoval si někdo? Do toho letci na strojích různého kalibru. Jedni na sjezďácích s integrálkou na hlavě a řadou dalších chráničů na těle a vedle nich „otužilí“ mladící s lehkými pevňáky, kokoskou a volnými pedály, nebo FR Guru Gaspi s bytelnější mašinou jedoucí jen v tílku, aby bylo vidět, že na jeho rukou není kousek místa bez doteku tatérského barviva.

A abych nezapomněl mezi tuto směs proniká i příchuť profi-4X (Prokop, Slavík, Tatarkovič atd.). Přitom všichni jedou tu samou trať a všichni skáčou poslední kruto-drop z ochozu někam do hloubky… Z vrchu to vypadá, že poletí snad až do útrob metra! Naskákali to nakonec všichni, i jeden mlaďas na BMX kolečku v rámci kontestu Dakine Best Trick, vsuvky mezi jednotlivými rozjížďkami. Pád byl jen jeden. Kutululů pře řídítka, ale v pohodě a bez následků.

No prostě paráda. Na to že, venku mrzne, tady bylo docela teplo, sucho a dobrá atmosféra. Dav přihlížejících se sice pořádně rozeřval až v samotném závěru, ale tak už to zkrátka bývá.

O finálové pozice se poprali tradičně mistři 4X oboru – Slavík a Prokop, kteří ostatním z pohledu časomíry ukázali svá záda hezky z dálky…

Top 3 Ultim8 DownMall Praha 2012

1. Tomáš Slavík (RSP Racing Team)
2. Michal Prokop (Specialized)
3. Jakub Říha (Cyklošvec)