reklama

reklama

Komise MTB odvolána!

CSC Odvolani komise MTB Asi jste o tom již slyšeli… Presidium Českého svazu cyklistiky odvolalo prakticky celou Komisi pro MTB, kterou aktuálně vedl Zneněk Pól. K celé kauze se nehodláme vyjadřovat, ať si každý udělá svůj názor. Přečíst si ale můžete Zdeňkovo vyjádření a stejně tak i oficiální zprávu.

Vyjádření Zdeňka Póla:

Přátelé,

Jsem nucen vám oznámit, že Komise MTB pod mým vedením byla usnesením prezídia Českého svazu cyklistiky (pravděpodobně) odvolána, viz přiložený dopis. K úplné jistotě ještě zbývá ověřený zápis z jednání prezídia, které se mělo údajně konat před dvěma týdny. Dejme tedy řediteli sekretariátu a jeho aparátu čas, aby nějaký ten antidatovaný dokument časem vyrobili…

Upřímně děkuji dosavadním členům Komise MTB, jmenovitě Zuzaně Němcové, Jánu Svoradovi, Filipu Matušovi a Romanu Chvojkovi, stejně jako všem členům pracovních skupin, za jejich čas a energii, věnované práci pro jiné ve svém volném čase. Nestihli jsme zdaleka vše, co bych si přál, z mé strany rozhodně všechno neběželo hladce, ale přesvědčení, že jsme se vydali správným směrem, ve mně zůstává. Stejně jako jistota, že pod slabým vedením současného prezídia ČSC, ovládaným vlastním zaměstnancem, je snaha o jakoukoli změnu házením hrachu na zeď.

Na tomto místě bývá zvykem popřát nástupcům mnoho zdaru v jejich práci. Pánům Markovi a Slavíčkovi nic takového přát nebudu. Jakožto dosazení přisluhovači a informátoři jediného skutečného vládce ČSC, páně Slavomíra Svobody, byli oba ve svých funkcích po celý rok jen brzdou všech pokusů přeměnit komisi MTB v efektivně a otevřeně pracující subjekt. Budiž fakt, že ani samovládci a manipulátoři mnohem většího kalibru, než je sekretář ČSC, se na svých postech neudrželi věčně, jistou nadějí všem, kdo jste blízcí uvěřit, že představa o otevřeném sportovním svazu je utopií.

Na odpovědi, co a jak s konkrétními věcmi ohledně aktuální sezóny, je ještě brzy. Prozatím nevím nic víc, než co jste si mohli přečíst v příloze.

Přeji vám krásné prázdniny!

Zdeněk Pól

*Zde k nahlédnutí oficiální dopis presidia ČSC