reklama

reklama

Simpleride FR Kemp

Simpleride-FR-kemp 2011O víkendu 11.-12. června se v rámci otevíračky šumavského bikeparku na Špičáku (Železná Ruda) uskutečnil Simpleride FR bike kemp, o které jsme vás dopředu informovali. Nyní přinášíme pár zážitků, fotek a video z celé akce.

Letošní zaměření na širší spektrum bikerů, tedy těch zdatnějších i teprve začínajících, přilákalo i přes ne zrovna lákavou předpověď počasí dohromady 21 účastníků. Příjemným překvapením bylo, že z tohoto počtu byly čtyři dívky bikerky a hned několik juniorů. Předpověď počasí nakonec příliš nevyšla, pouze sobotní noční přeháňka pokropila hroziče a kejvače na večerním koncertu Status Preasents.

V pátek, po nezbytné ranní rozcvičce, vedené Mgr.Tomášem Markem, následovala instruktáž o správném posedu a nastavení kola. Zástupce horské služby Láďa Vybíral následně seznámil kempery s tím, jak se chovat na tratích v bikeparku a jak zajistit případnou pomoc zraněnému kolegovy.

Po rozdělení účastníků kempu do skupin podle stupně jejich schopností k jednotlivým instruktorům, kteří se zaměřovali na určité dílčí dovednosti, následovala dvoudenní výuka. Vše začalo ve skills centru ve spodní části celého areálu. Na tomto místě a následně i na trati se trénovaly dropy, skoky, klopenky, northshore lávky a další FR dovednosti. Intenzivní dvoudenní instruktáž pomohla většině jezdcům odstranit nedostatky v jejich technice jízdy v terénu, navíc si všichni v průběhu tohoto víkendu posunuly hranice svého jezdeckého umění o slušný kus dopředu.

Videozáznam z kempu
*na stream.cz jsem bohužel nenašel kód na sdílení vide, takže si to musíte rozkřiknout přes tento odkaz