reklama

reklama

Měchurové spolu na Nukeproof

Mechurove NukeproofFourcrossová sezona je sice již v plném proudu, stále ale ještě není pozdě představit si stroj, na kterém budou bratři Měchurové z Ústí nad Labem letos startovat a prát se o přední příčky nejen v rámci domácího ale i evropského a světového poháru 4X.

Loňský vítěz premiérového ročníku Evropské fourcrossové ligy Lukáš Měchura je už dlouholetým členem britského teamu ChainReactionCycles.com/Nukeproof. Ke stejnému teamu se pro letošní sezonu připojil i Lukášův o šest let mladší bratr Michael, který se díky tomu stal nejmladším Čechem působícím v zahraničním angažmá. „Je to paráda, jsem z toho úplně nadšený, že jsem s bráchou v jednom týmu. Můžeme společně jezdit na závody a trénovat“ komentoval svou velkou šanci mladší Michael. Oba jezdci se zúčastní závodů světového poháru, evropské ligy a rovněž českého a anglického 4X poháru, „No a jestli zbude čas, tak plánujeme i nějaký ten bikros! Ale to opravdu jen jestli bude volno,“ dodal k nabitému programu Lukáš.
Mechurove-Nukeproof-03
Ale teď už se po malém představení bratrské dvojice vrhneme na jejich stroje. Kluci budou jezdit na rámu SNAP značky Nukeproof, na jehož vývoji se Lukáš Měchura z velké části podílel. Rám je vyroben z hliníkové slitiny 7005 a měl by být tuhý a lehký, aby se s ním dalo bleskově vystřelit ze startovacího zařízení. Hmotnost rámu je 2,15 kg. Tento fourcrossový speciál je vybaven novou a zdokonalenou masivní vidlicí 4X RC3 z dílny italské Marzocchi. Přesné řazení a účinný přenos jezdcovy síly na zadní kolo zajistí lehké a zároveň tuhé kliky Downhill od firmy E.thirteen a řazení Shimano Saint. Řetěz na klikách má pod kontrolou napínák LG1+, také od E.thirteen. Brzdy jsou jako vidlice rovněž italské, konkrétně lehoučké kotoučovky Formula The One. Vše se otáčí na kolech složených z ráfků Mavic EX 721 napletených do nábojů Nukeproof Generator. Ostatní komponenty jako sedlovka, řidítka, sedlo jsou rovněž pod taktovkou Nukeproofu. Kolo bude ještě doplňovat nový Nukeproof představec (o něm jsme vás informovali nedávno), na jehož vývoji se opět podílel Lukáš a v prodeji bude koncem července.Mechurove-Nukeproof-03

Nový bike je perfektně poladěný a připravený na tvrdé 4X boje tělo na tělo. Přeju oběma borcům, ať jim sezóna vyjde, hlavně mladšímu Michalelovy, aby byl pro něj vstup do tohoto teamu ideálním odrazem v další závodnické kariéře.

Foto: Ondra Kinkor