reklama

reklama

Ellsworth Method – PŘEDSTAVENÍ

Ellsworth MethodKultovní výrobce rámů Ellsworth nedávno představil světu svojí nový freerideovou bestii, které ale chyběla jedna podstatná věc – jméno. Proto byla vyhlášena soutěž s tím, že autor pojmenování tohoto stroje jej také vyhraje.

Finální gratulace patří Rickymu B., jehož návrh názvu (Method) se líbil ze všeho nejvíc. Sice ještě chvíli potrvá, než kolo dostane svou skutečně finální podobu. Ještě jej totiž čeká další důkladné testování a na základě získaných poznatků i případné úpravy. Počítá se ale s tím, že prodejní verze by měla být hotova tento podzim.
Ellsworth Method
Jak Ricky přišel na jméno Method?
„Kola Ellsworth těží z jednoduchosti, čistých linií a snahy držet se spíše toho, co opravdu funguje, než se honit za aktuálními trendy a výstřelky cyklistické módy. Modely kol a jejich jména odrážejí tyto zásady, stejně jako traily, po kterých jezdí a pro něž jsou navrženy. Nový bike si proto, dle mého názoru, zaslouží stejně tak jednoduché a jasné pojmenování. Mělo by to být něco silného, ale ne přehnaně. Method (metoda) je postup, procedura, dělání něčeho podle jasně daného plánu a rozvrhu. Řád nebo systém výroby. Nemyslím si, že by jedno slovo mohlo pojmout a vystihnout všechno to, co takové kolo umí a dokáže. Ostatně až jezdci najdou jeho skutečné hranice. Je to ale vše o Metodě jaká se zvolí. Je to o systému, který funguje a který se postupně uzpůsobuje novým možnostem a cestám vývoje. Je to „Metoda k šílenství“ (Method to the madness!)”

Nechme se tedy překvapit, co tato strojovna nakonec nabídne. Do doby jejího uvedení na trh ale ještě budeme moci společně sledovat cestu vývoje a atestování nového modelu Ellsworth Method. Slíbeny jsou nejen fotky, ale také zajímavá videa.