reklama

reklama

Životní bi-Cykl – recenze filmu Life Cycles

Life cycles VIDEO
Je těžké najít správná slova. Viděl jsem už mnoho bikových filmů a videí, ale tenhle film mě naprosto dostal. Film o životě s kolem, o životě samotného kola. Pokud máte kolo v srdci, ještě po skončení titulků zůstanete sedět s takovým tím nepopsatelným úsměvem, kterému rozumí pouze zasvěcení.

Netušil jsem a ani mě nikdy nenapadlo, že se dá něco takového vytvořit. Ale přitom je to logické, život s kolem není pouze o skákání co nejtěžších triků, jízdě na hraně. Ačkoli takovýchto záběrů ve filmu uvidíte mnoho, jsou přirozenou součástí scény a ne hlavní postavou. Je to především o jízdě samotné, o tom pocitu, který při tom cítíte a vnitřním motoru, který vás žene stále dál. Je jedno, na čem jedete, kde jedete, ale hlavně, že jste za řidítky a šlapete do pedálů.

Kolo samotné má také svůj život. Projdete od jeho zrození až po jeho konec. Od radosti až po rány mu uštědřené, uvidíte dokonce i vidlici plakat. Ale i z těžkých chvil se dostane díky koncertu mechanika.

Kamera a trikové záběry jsou prostě úžasné. Necelá hodina těch nejlepších bikových plakátů v pohybu. Umím si představit jakýkoli záběr na stěně svého pokoje. Dávat ten film v multiplexu, jdu na představení klidně ve tři ráno. Mnohá ocenění, které již získal, jsou naprosto oprávněná.

Pro představu mrkněte na trailer k filmu, i když samotný film je o třídu lepší.

Film je možné stáhnout přes i-tunes z homepage filmu (http://www.lifecyclesfilm.com/)

Příjemnou zábavu

OFICIÁLNÍ TRAILER K FILMU

Life Cycles OFFICIAL Trailer from Life Cycles on Vimeo.

BEHIND THE SCENES 1

Life Cycles Behind the Scenes Part 1 from Life Cycles on Vimeo.

BEHIND THE SCENES 2

Life Cycles Behind the Scenes Part 2 from Life Cycles on Vimeo.

WHISTLER NIGHT SHOOT

Life Cycles Whistler Night Shoot from Life Cycles on Vimeo.