reklama

reklama

Power balance – pouhý lapač peněz?

Power BalanceU nás je to horká novinka, která pochází z USA, kde se prodává od roku 2006. Má zlepšit balanc, sílu a pružnost toho, kdo náramek nosí na ruce. Už od začátku jsem příliš nevěřil, že Power Balance může fungovat, natož, že by mi v něčem pomohl!

Jednoho dne přišel kámoš na šichtu a měl tenhle náramek na ruce. Pro doplnění, tento vynález existuje také ve formě náhrdelníku. Když jsem to viděl, začal jsem se smát a následně suše konstatoval, „to přeci nemůže fungovat“. Zřejmě byl na takové reakce už zvyklí, proto, když jsem se přestal chechtat, sundal z ruky ten svůj zázračný náramek a přiměl mě, abych si ho vyzkoušel. Pak na mě zkusil pár fíglů, který mají potvrdit funkčnost toho skoro mystického gumového kroužku. Kupodivu to fungovalo, přestože jsem tomu nechtěl věřit. Opravdu jsem byl stabilnější!

power-balance-03

Zvědavost mi nedala, tak jsem si náramek pořídil a začal se pídit po tom, jak to vlastně funguje. Tématem Power Balance (zkráceně PB) hojně naplněná internetová fóra jsou rozdělená na dvě strany, jedni tvrdí, že PB funguje, druzí, že se jedná o pouhé placebo.

„Funkční strana“ se ohání tím, že dva hologramy umístěné na náramku opravdu vysílají frekvenci 7,83 Hz, která pozitivně působí na přirozené tělesné pole lidského těla. Má tudíž umožnit tělu fungovat na jeho optimálním kmitočtu. Měla by to být taková malá ladička naší vnitřní frekvence.

Tyto neuvěřitelné věci jsou z části podložené studií, která se zabývala právě vnitřní harmonickou frekvencí lidského těla. Při výzkumu přišli vědci na to, že optimální frekvence zdravého člověka je 62-68 Hz. Požíváním drog, alkoholu a jiných toxinů se frekvence snižuje a úměrně k tomu se zhoršuje i zdraví. Například nachlazení má nastat při 59-60 Hz, rakovina má frekvenci 42 Hz a tak dále. Přišli také na to, že čerstvý potravinový produkt, například zelenina, má frekvenci 15 Hz, zatímco konzervované produkty mají nulovou frekvenci.

Zní to všechno opravdu zajímavě, zvláštnější ale je, že před časem byly zablokovány stránky, kde byly vyvěšeny ony studie a jejich výsledky vyvěšeny.

I přes to všechno, tomu nevěřím!

Po vlastní zkušenosti jsme zastáncem druhého názorového proudu, který trvrdí, že jde o pouhý placebo efekt. Jak se říká v náboženství, „věř a víra tvá tě uzdraví“. Podobně tomu nejspíš bude i v tomto případě. Tedy minimálně dle mého osobního názoru.

Zapátrejte v paměti a jistě si vzpomenete na minimálně jeden případ, kdy jste s vírou v dobrý výsledek nakonec opravdu uspěli! Je dobré věřit. Když věříte v PB tak vám snad i trochu pomůže! Proč ne. Zase tak moc drahý špás to není.

power-balance-02

UPOZORNĚNÍ

Při sbírání materiálů k tomuto článku, jsme na stránkách www.powerbalannce.cz (nechceme nikomu dělat reklamu, jde o zajímavou informaci) našli překvapivé sdělení. Zde se tvrdí, že „na základě dohody s majitelem licence PB se dočasně přerušuje maloobchodní prodej těchto náramků“. Je zde také upozornění – „produkty prodávané v České Republice mimo oficiálně licencovanou obchodní síť mohou být nefunkční padělky.“

Paradoxně tato jindy závažná informace může v tomto případě ztrácet na významu. Pokud ve funkci náramku PB opravdu věříte a jedná-li se opravdu o placebo, jak jsme o tom přesvědčeni, je vlastně zcela nedůležité, jestli máte licencovaný originál, nebo pouhou kopii. Silikonový náramek, je zkrátka silikonový náramek. Věřit se dá snad minimálně tomu, že použitý silikon bude zdravotně nezávadný.